Vreden, Wüllen, Stadtlohn

Fietsroute 129965

Aangeboden door:

8814 110

Omschrijving

Stadtlohn is een stad in Noordrein-Westfalen. Archeologische vondsten bewijzen dat op de plek van Stadtlon, een middeleeuwse nederzetting is geweest. De huidige stad ontwikkelde zich rondom het ambtshof van de Bisschop van Munster. Het bestuur van de stad werd na een aantal jaar overgedragen aan de Graven van Löhn, sindsdien wordt de stad Stadtlohn genoemd. In 1611 had de stad te kampen met een grote brand, terwijl tegelijkertijd gewapende conflicten de stad teisterden. Na al deze rampspoed is er bewust gekozen om het dorp te laten krimpen. Ook het Duitse stadje Vreden kom je tegen op de route. Uit opgravingen blijkt dat het gebied rond Vreden al meer dan 10.000 jaar geleden werd bevolkt. De vondsten in het centrum zelf duiden echter pas op bewoning vanaf de vijfde eeuw voor Christus, maar het dorp zoals we dat nu werd voor het eerst vermeld in 839. Aan de markt bevindt zich een prachtig papierknipkunstmuseum, waar altijd zeer mooie en interessante kunstwerken te bezichtigen zijn, gebaseerd op papier. Wanneer je de tijd hebt, is het leuk om daar naar toe te fietsen om de verbazingwekkende papierknipkunst te bewonderen. De route begint en eindigt bij Profile Lansing “Der Fahrradspezialist”. Hier is er volop parkeergelegenheid en voor dat je vertrekt kun je je fiets laten controleren. De fietsspecialist kijkt graag je fiets even na en geeft je met een fietsvoordeelpas 10 euro korting op de onderhoudsbeurt en eventuele reparaties. Zo kun je zonder zorgen van start gaan op deze prachtige route. Na een ruime 40 kilometer fietsen kom je op Nederlands grondgebied bij de Sevink Mölle. Dit is een prachtige ronde stenen beltmolen, gebouwd in 1867 net buiten Meddo. De molen werd vooral gebruikt als korenmolen en is in 2000, na 70 jaar te hebben stilgestaan, volledig gerestaureerd. De molen werd compleet maalvaardig gemaakt en is sinds 2001 weer in gebruik. De Sevink Mölle draait tegenwoordig op vrijwillige basis en voor een bezichtiging kun je de sleutel zelf ophalen bij de beheerder in het pannenkoekenhuis naast de molen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Lansing "Der Fahrradspezialist" (Oldenkotter Straße, 48691, Vreden, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Lansing "Der Fahrradspezialist"
Oldenkotter Straße
48691 Vreden
Plan route naar startpunt

Windmühlentor

Zum Pferdemarkt
48691 Vreden

Berkelaue
48691 Vreden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Lansing "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Lansing "Der Fahrradspezialist" ben ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Sevink Mölle

Sevink Mölle

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jan, Zuid-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129965 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding