Alstätte, Ottenstein, Vreden

Fietsroute 129960

Aangeboden door:

9653 110

Omschrijving

Uit opgravingen blijkt dat het gebied rond Vreden al meer dan 10.000 jaar geleden werd bevolkt. De rijke bodemvondsten in het centrum van Vreden zelf stammen uit de vijfde eeuw voor Christus. Het dorp wordt voor het eerst vermeld in 839 en had toen een eigen klooster. Dit klooster is in 1810 opgedoekt, maar de kerk is nog steeds te bezichtigen. Ook bevindt zich een leuk papierknipkunstmuseum aan de markt. Hier zijn altijd zeer mooie en interessante kunstwerken te bezichtigen. Aan de Alstätter Aa ontstond vele eeuwen geleden een kleine nederzetting. De landbouw is gedurende honderden decennia de belangrijkste bron van inkomsten geweest. In 1890 werd er een zuivelfabriek in het dorp gevestigd. Hiermee werden veel nieuwe banen gecreëerd. uitgebreid, er kwam een zuivelfabriek in het dorp waar veel nieuwe banen mee gecreëerd werden. Na de Tweede Wereldoorlog vond ook de textielindustrie zijn weg naar Alstätte. In de zuivelfabriek werkten veel mannen, maar de textielfabriek bood veel vrouwelijke inwoners van Altstätte werk. Bij Profile Potreck “Der Farradspezialist” kan je gratis je auto parkeren. Voordat je aan je fietstocht begint, kun je hier eventuele mankementen aan je fiets laten verhelpen. Met een grondige controle ben je er zeker van dat je veilig je weg door Duitsland kunt gaan zoeken. Heb je een fietsvoordeelpas, vergeet deze dan niet te tonen. Hiermee heb je recht op 10 euro korting bij een onderhouds- of reparatiebeurt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Potreck "Der Fahrradspezialist" (Högerstraße, 48683, Ahaus, Noordrijn-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Potreck "Der Fahrradspezialist"
Högerstraße
48683 Ahaus
Plan route naar startpunt

Kirchstraße
48683 Ahaus

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Potreck "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile City Bike in Nordhorn ben je altijd ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geen leuke fiets tocht"

 geplaatst op:

Veel lang grote wegen!

"Door veen en velden"

 geplaatst op:

Het Haaksbergerveen is een prachtig natuurgebied zeer afwisselend met slingerende fietspaden. Het stuk in Duitsland is ook mooi maar meer recht toe recht aan en je fietst merendeels langs wegen waar ook auto’s rijden. Toch erg leuk om te doen.

"Een prachtige route om de omgeving van Ahaus te ontdekken. Je fietst langs weilanden en bossen. Een prachtig landschap. Ik heb er met volle teugen van genoten."

 geplaatst op:

Een paar keer gaf de app aan dat we linksaf moesten, maar dan was het rechtsaf of omgekeerd. Heel vreemd. Gelukkig konden we de route telkens weer vinden door de blauwe lijn.

Wily, Anders

geplaatst op:

Alles slecht aangegeven in Duitsland niets meer aangegeven en spraak instructies doet het ook niet.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129960 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding