Nordhorn, Neuenhaus, Lage

Fietsroute 129948

Aangeboden door:

9516 92

Omschrijving

Het Duitse Nordhorn ligt in het uiterste zuidwesten van Nedersaksen. De stad ligt strategisch aan de Vecht, waardoor Nordhorn een goed handelsnetwerk kon opbouwen en transport over water het mogelijk maakte om het netwerk verder uit te breiden. Handwerk, landbouw en handel zijn van oudsher dan ook de grootste economische pijlers voor Nordhorn. Tegenwoordig heeft Nordhorn ook een veelzijdig cultuurcentrum met een uitstekende gemeentelijke kunstgalerie waar jaarlijks veel tentoonstellingen gehouden worden. Een andere stad in Nedersaksen is het rond 1317 gestichte Neuenhaus. In dat jaar bouwde graaf Johannes van Bentheim een burcht ter verdediging van de handelsweg tussen Munster en Amsterdam. Deze burcht groeide uit tot een stad die in 1369 officieel stadsrechten verkreeg. De huidige gemeente ontstond in 1970 na een gemeentelijke herindeling. Ten zuiden van Neuenhaus, op het grensgebied van Duitsland en Nederland, ligt Forst Bentheim. Als je goed oplet zie je hier sporen van edelherten: afgeschuurde boomschors door het wrijven met geweien tegen de stam, of voetsporen in de zanderige bodem. De route gaat van start bij Profile City Bike "Der Fahrradspezialist". Hier kun je gratis je auto parkeren bij aankomst. We raden je zeker aan om even naar binnen te gaan want de fietsspecialist geeft je 10 euro korting op onderhoud en reparaties op vertoon van je fietsvoordeelpas. Met een soepel lopende fiets en een goed gesmeerde ketting kun je dan optimaal gaan genieten van deze prachtige route.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile City Bike "Der Fahrradspezialist" (Lingener Straße, 48531, Noordhoorn, Nedersaksen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile City Bike "Der Fahrradspezialist"
Lingener Straße
48531 Noordhoorn
Plan route naar startpunt

Grafschaft Bentheim Tourismus

Steinweg
48529 Noordhoorn

Clara-Wieck-Straße 24
48527 Noordhoorn

Lattropsche Veen

Tiksvennstraße
48527 Noordhoorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile City Bike "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Heßeling & Kluitmann in Emmerich...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Louis

op:

"Veel stukken langs de verkeersweg"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129948 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding