Emmerich am Rhein, Zeddam, Gendringen

Fietsroute 129943

Aangeboden door:

10871 145

Omschrijving

Combineer je leuke fietstocht met een leuk uitstapje naar Duitsland, want deze mooie route begint in Emmerich am Rhein. De stad in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen ligt op de rechteroever van de rivier, die in totaal 1233 kilometer lang is en in de Zwitserse Alpen ontspringt. In Emmerich am Rhein vind je drie mooie kerken in het centrum. Parkeer je auto bij Profile Heßeling & Kluitmann "Der Fahrradspezialist" en neem de tijd om even door de stad te kuieren, terwijl de fietsspecialist jouw stalen ros controleert. Als kleine mankementen verholpen zijn en je je fietsvoordeelpas hebt getoond bij het afrekenen (je krijgt 10 euro korting), kun je aan de grensoverschrijdende fietstocht beginnen. Je fietst terug naar Nederlandse bodem, waar je wijngoed Avitera kunt bezoeken. In 2004 zijn de eerste wijnstokken aangeplant, met hulp van veel vrijwilligers. Er is een wijngaard, een wijnmakerij, een bodega en een terras, die je een prachtig uitzicht op het Montferland hebben. Geniet van een wijntje en de zon, omgeven door de druivenplanten, voordat je op weg gaat naar molen Volharding. Die korenmolen staat in Zeddam. De in 1891 gebouwde beltmolen maalt graan op vrijwillige basis. Bij de molen zit een leuk winkeltje waar je spulletjes kunt kopen om je huis wat gezelliger te maken. Er is ook veel lekkers te koop en bij de houtknutselwinkel of zijn leuke cadeautjes te koop. Daarnaast kun je er tussen de tweedehands boeken rondsnuffelen naar goed leesvoer. In de molen worden regelmatig rondleidingen en evenementen georganiseerd, waardoor meer kunt leren van hoe het draaien van de molen in de zijn werk gaat. Via museumboerderij De Gildekoat, waar je een verzameling oudheidkundige voorwerpen kunt zien die te maken hebben met boerenleven van vroeger, fiets je naar de Grafelijke Torenmolen. Deze molen heeft niet het uiterlijk van de molens die je doorgaans in Nederland ziet. De oude torenmolen werd al voor 1441 gebouwd en het is waarschijnlijk de oudste windmolen van Nederland. Het bouwwerk doet wat plomp aan, met zijn dikke muren en robuuste uiterlijk. In de molen, waarmee een vrijwillige molenaar graan maalt, liggen nog zeer oude vloerplanken die molen heel bijzonder maken. Fietsend door het Achterhoekse landschap Montferland kom je tenslotte bij Wijngaard ’t Oerlegoed, dat ook wel Wijngoed Montferland wordt genoemd. Je kunt een rondleiding krijgen over de vier hectare aan wijngaarden. Daarmee bezoek je ook de wijnmakerij en de wijnkelders. Natuurlijk mag een proeverij niet ontbreken!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Heßeling & Kluitmann "Der Fahrradspezialist" (Alte 's-Heerenberger Straße, 46446, Emmerich am Rhein, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Heßeling & Kluitmann "Der Fahrradspezialist"
Alte 's-Heerenberger Straße
46446 Emmerich am Rhein
Plan route naar startpunt

Am Stadion

Am Stadion
46446 Emmerik

Gisbert-Lensing-Park

Gerhard-Storm-Straße
46446 Emmerik

Emmerich

Bahnhofstraße
46446 Emmerik

Oplaadpunt

Hof van Bergh
7040AD Montferland

Nijland Tweewielers

Klinkerstraat 38
7041 BC 's-Heerenberg
+31 (0)314 66 14 05
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Heßeling & Kluitmann "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Zweirad-Center v. d. Stay in Straele...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museumboerderij De Gildekoat

Museumboerderij De Gildekoat

Museum

In de Gildekaot is te zien hoe een eenvoudig arbeidersgezin ro...

Meer informatie
Geen foto van Molen Volharding

Molen Volharding

Windmolen

Deze korenmolen werd gebouwd in 1891. In 1941 werden van de mo...

Meer informatie
Geen foto van Wijngoed Avitera

Wijngoed Avitera

Wijngaard
Geen foto van Wijngoed 't Oerlegoed

Wijngoed 't Oerlegoed

Wijngaard

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

William, Anders

op:

"Geen aanrader"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129943 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding