Uitwaaien rondom Grevelingen

Fietsroute 129941

Aangeboden door:

12805 119

Omschrijving

Deze fietsroute door Zeeland en door Zuid-Holland is bijna tachtig kilometer lang. Je doet onderweg de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland aan en je kunt heerlijk uitwaaien langs het water. De fietstocht volgt voor een groot gedeelte namelijk de kust van de eilanden. Het prachtige uitzicht over het water krijg je er gratis bij. Woeste golven, zeemeeuwen, strand, alles erop en eraan voor een mooie uitje in eigen land.

Land onder zeeniveau
Het startpunt van de route ligt op Schouwen-Duivenland. Vanuit hier fiets je direct naar het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee. Vroeger bestond dit eiland uit verschillende kleine eilandjes. De mens bond de strijd aan met het water en er werd geleidelijk steeds meer land veroverd op zee. Eén voor één werden de polders in Goeree-Overflakkee aangelegd vanaf de twaalfde eeuw. Zo werd het uiteindelijk één groot eiland. De eerste polder die werd ontgonnen was Oudeland van Diepenhorst.

De historie van het water
Sinds de aanleg van de Deltawerken zijn beide eilanden veilig voor het water. Daarvoor werden de eilanden nog regelmatig getroffen door overstromingen. Zo verdronken er 22 mensen tijdens de Stormvloed van 1682 en de Watersnoodramp in 1953 eiste bijna vijfhonderd levens. Deze geschiedenis met het water vol goede en slechte momenten is typerend voor dit gebied.

Op het terras bij een watersportvereniging
Een bezoekje brengen aan een watersportvereniging maakt een tocht langs het water compleet. Maak een korte tussenstop bij W.V. Battenoord, W.S.V. Herkingen of Jachthaven Bruinisse B.V. Hier kun je genieten van een drankje op het terras terwijl je uitkijkt over de bedrijvigheid op het water. Laat je meevoeren in de ongedwongen sfeer en vul je longen met de zilte zeelucht. Dan is puur ontspannen.

Deze route is één van de 31 geselecteerde routes voor de Meimaand Fietsmaand 2016. De Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Route.nl voorziet fietsliefhebbers ieder jaar weer in de maand mei van mooie fietsroutes in samenwerking met VVV en partners. Benieuwd naar het ontstaan van deze maand voor fietsliefhebbers?
Lees dan dit artikel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Staatsbosbeheer

De grootste en uitgestrekte natuurgebieden en bossen van Nederland worden door de Nederlandse Staat opengesteld en geven je een prachtige ervaring in de Nederlandse natuur die je op de fiets kunt opdoen. Het is heel bijzonder om eens met een boswachter af te spreken in de bijzondere bezoekerscentra die Staatsbosbeheer rijk is.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Havendijk, 4311GV, Schouwen-Duiveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Havendijk
4311GV Schouwen-Duiveland
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Rijksweg
4311NE Schouwen-Duiveland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Strandpaviljoen Brouw

Strandpaviljoen Brouw

Restaurant

Strandpaviljoen Brouw ligt op de Brouwersdam, op de grens tuss...

Meer informatie
Even Pauze

Even Pause

Fietscafe

‘Even Pause’ heet je van harte welkom op deze bijzondere duikl...

Meer informatie
Hotel lunchroom Bru

Hotel Bru

Hotel

Hotel Bru is gevestigd in Bruinisse, een karakteristiek dorp o...

Meer informatie
Paviljoen Meerzicht

Restaurant PUURR by Rich

Restaurant

Restaurant PUURR by Rich is een restaurant op een unieke plek ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van W.V. Battenoord

W.V. Battenoord

Jachthaven
Geen foto van W.S.V. Herkingen

W.S.V. Herkingen

Jachthaven
Geen foto van Jachthaven Bruinisse B.V.

Jachthaven Bruinisse B.V.

Jachthaven

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie vergezichten"

 geplaatst op:

De Brouwersdam is echt wel het hoogtepunt van de route!!

Fa. Rolladen e.K., Anders

op:

"Top rondje"

 geplaatst op:

Langs het meer en een stuk langs de Noordzee kust

"toproute, rustige wegen, leuke jachthaventjes"

 geplaatst op:

voor ons eerste keer in dit stukje nederland, gestart in bruinisse aan jachthaven, knooppunten overal in orde, wel even vermelden dat op jullie routebeschrijving tussen knp71 en knp 59 een paar nrs ontbreken te weten 72, 66 en 60. toppers waren zeker de brouwersdam,(en wat een schitterend strand) en het havenstadje brouwershaven. ik kan deze route alleen maar aanraden!!! wij komen hier zeker terug. groeten erik

"Helaas nog niet gereden,lengte??"

 geplaatst op:

Ongetwijfeld een geweldige route en voor de persoon die hem heeft uitgezet alle lof, maar,om deze route in een dag te rijden is het voor ons wat te veel aan kilometers,mijn vraag is deze route tussendoor niet wat in te korten door middel van een fietspontje dat weleens alleen in het seizoen word ingezet dat zie op wel meer toeristen gebieden. met vr,gr.Henry.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129941 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 25-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding