Lövenich, Arsbeek, Ratheim

Fietsroute 129940

Aangeboden door:

4302 24

Omschrijving

Fiets langs de rand van Nationaal Park De Meinweg, een prachtig natuurgebied dat zich over de Nederlandse grens uitstrekt en ook Duitsland verrijkt met een uniek terrassenlandschap met steile overgangen. De terrassen zijn ontstaan door inschuringen van De Maas en verschuivingen in de aardkorst. Dwars door de terrassen stromen twee beken die het water van het bovenste plateau afvoeren. Idyllische bossen, uitgestrekte heide en romantische vennen en beekdalen voeren hier de boventoon. Het is dus een uiterst gevarieerd landschap waar je je ogen uit kunt kijken. Wat De Meinweg extra bijzonder maakt, is dat het de enige plek in Nederland is waar de adder nog voorkomt. De route start in Lövenich, bij de parkeerplaats voor Profile Zweirad-Schmiede “Der Fahrradspezialist”. Je kunt je fiets laten nakijken op mankementen en terwijl kleine reparaties worden uitgevoerd, kun je in Lövenich de Duitse oorlogsbegraafplaats Kriegsgräberstätte bezoeken. Hier rusten 441 Duitse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Bij het ophalen van je fiets krijg je 10 euro korting op je onderhoudsbeurt op vertoon van je fietsvoordeelpas. Dan zet je koers richting de stad Wassenberg, die de poort vormt naar Nationaal Park De Meinweg. Historische bouwwerken zijn goed bewaard gebleven. Zo omringen oude stadsmuren de stad, en leiden smalle straatjes met schitterende panden naar andere imposante gebouwen, zoals een prachtige burcht. Er is genoeg te beleven in Wassenberg en prachtige tuinen en parken vormen het bewijs dat Wassenberg lid is van het European Garden Heritage Network. In de zomer worden er veel leuke evenementen georganiseerd en in de winter zijn de kraampjes van advent- en kerstmarkten heel gezellig om langs te slenteren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Zweirad-Schmiede "Der Fahrradspezialist" (Zum Königsberg, 41812, Erkelenz, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Zweirad-Schmiede "Der Fahrradspezialist"
Zum Königsberg
41812 Erkelenz
Plan route naar startpunt

Alter Schulhof
41812 Erkelenz

Parkplatz Altenheim

Gasberg
41812 Erkelenz

Hückenhoven-Baal

Ottostraße
41836 Hückelhoven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Zweirad-Schmiede "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Zweirad-Schmiede in Erkel-Lövenich b...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129940 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding