Sint-Anthonius, De Merel, Schilde

Fietsroute 129804

Aangeboden door:

3993 48

Omschrijving

Sint-Anthonius is een klein dorpje bij Antwerpen. De prachtige Sint-Antoniuskapel van Juxschot werd hier in 1942 gebouwd voor het kleine honderdtal inwoners van toen. Vanaf het moment dat de weg Antwerpen-Turnhout werd verhard in 1750, groeide het dorp aanzienlijk. Maar het is pas na de Tweede Wereldoorlog geweest dat het dorp uitgroeide tot dit mooie dorp met een typisch Belgisch accent. Het is niet voor niks dat Schilde de meest aangename gemeente van Vlaanderen werd bevonden in 2008. Het wordt ook wel de “parel der Voorkempen” genoemd. In deze stad zijn een aantal adembenemende bouwwerken te bekijken zoals de Sint-Guibertuskerk, Gemeentelijk Domein Schildehof, het Fort van ’s Gravenwezel en het prachtige Kasteel van ’s-Gravenwezel. De route gaat van start bij Profile Vermeulen. Deze fietsspecialist wil graag je fiets controleren en eventueel repareren zodat je met een soepel lopende tweewieler van start kunt gaan. Met je fietsvoordeelpas krijg je 10 euro korting op al het onderhoud en reparaties aan je fiets. Vanaf hier vertrek je in noordelijke richting naar de Trappist Abbey. De Trappist Abbey is de Abdij der Trappisten van Westmalle, die werd gesticht in 1794. Hier wordt in stilte en rust het lekkerste bier van de omgeving gebrouwen: één van de acht lekkere trappistenbieren. De monniken van Westmalle zorgen zelf voor hun levensonderhoud. Daarom is er binnen de muren van de abdij ook een boerderij en een kaasmakerij. Buiten het gastenverblijf is de abdij verder niet toegankelijk Eenmaal aangekomen in de dorpskern van Sint-Job-in-‘t-Goor zie je een prachtige schotelvormige watertoren die tot de verbeelding spreekt. De watertoren is gebouwd in 1981 en de gelijkvloerse verdieping van de 35,5 meter hoge toren is te bezichtigen. Een leuke klim, voor wie van het uitzicht wil genieten. Wil je liever cultuur snuiven, dan kun je beter doorfietsen naar de volgende stop. Bij Heemkring De Drie Rozen vind je een prachtig museum waar je de sfeer van vroeger nog volop kan opsnuiven. Het museum is gevestigd in drie vroegere arbeiderswoningen in de dorpskom van ’s-Gravenwezel. De mooie locatie draagt zeker bij aan de authentieke sfeer en zorgt voor een goede ervaring van hoe het vroeger was in het dorp. Als laatste stop op de route fiets je langs het schitterende kasteel van ’s-Gravenwezel. Dit kasteel met dubbele omwalling is gebouwd in de dertiende eeuw. In de veertiende eeuw werden de twee imposante ronde hoektorens bijgebouwd, waar er echter maar één van bewaard is gebleven. Het kasteel ligt midden in een prachtig park van 21 hectare groot. Het kasteel is in privébezit en is helaas niet van binnen te bezichtigen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Vermeulen (2980, Zoersel, Flandes, Bélgica)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Vermeulen
2980 Zoersel
Plan route naar startpunt

Kerkhoflei
2980 Zoersel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Vermeulen

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Vermeulen in St. Antonius Zoersel be...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Watertoren

Watertoren

Watertoren

Torenachtig gebouw met bovenin een waterreservoir of watertank

Meer informatie
Geen foto van Kasteel 's-Gravenwezel

Kasteel 's-Gravenwezel

Kasteel

Het kasteel van 's-Gravenwezel heeft een dubbele omwalling en ...

Meer informatie
Geen foto van Heemkring de Drie Rozen

Heemkring de Drie Rozen

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route, zeer gevarieerd!"

 geplaatst op:

Wij aten in het dorp nog bij Time Out als afsluiter. Een aanrader!

"Genoten"

 geplaatst op:

Heel mooie route??

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129804 | Toegevoegd op 5-8-2013 | Laatst gewijzigd op 25-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding