Rondje Kortrijk

Fietsroute 129801

Aangeboden door:

1836 17

Omschrijving

Centrumstad Kortrijk is één van de oudste steden van België. Al rond het jaar nul ontstond de stad “Cortoriacum”, een woonkern die werd opgericht door de Romeinen als voorloper van de huidige stad. In de middeleeuwen bloeide de vlas- en lakennijverheid als nooit tevoren in Kortrijk. Daarmee kreeg de stad economisch gezien een enorme impuls. Die nijverheden bleven groot in Kortrijk, ook in de negentiende en twintigste eeuw. Anno 2013 is de textielindustrie nog steeds een belangrijk centrum, naast een bloeiende kennisindustrie die wordt gevoed door een universiteit en verschillende hogescholen. Vanaf Profile Stevens fiets je naar Heule, waar je een kijkje kunt nemen in het Curiosa Museum. Het museum ontstond toen de eigenaar in 1963 zijn zolder opruimde en wat oude spullen ontdekte die bij de herberg hoorde die voorheen in zijn woning gevestigd was. Hij poetste de spullen op en zette er wat opgezette vogels naast; het begin van wat uitgroeide tot dit leuke museum. Je vindt er allerlei curiosa – spullen die moeilijk te vinden of uniek waren, werden tentoongesteld in de kamers van de woning. Wil je er zeker van zijn dat je fiets op en top in orde is, laat hem dan bij Profile Stevens controleren. De vestiging ligt aan start- en eindpunt van de tocht. Hier kun je ook gratis je auto parkeren. Een onderhouds- en of servicebeurt duurt niet lang en zo weet je zeker dat je veilig op weg gaat. De fietsvoordeelpas levert je een korting van €10,00 euro op het onderhoud van je fiets op.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Stevens (Heulestraat, 8500, Kortrijk, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Stevens
Heulestraat
8500 Kortrijk
Plan route naar startpunt

Mellestraat
8500 Kortrijk

Natuurpunthuis NEC De Rand

Koningin Fabiolastraat
8560 Wevelgem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Stevens

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Stevens in Gullegem ben je altijd va...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Curiosa Musuem

Curiosa Musuem

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marc, West-Vlaanderen

geplaatst op:

In West Vlaanderen is het volledige knooppuntennetwerk herzien. De knooppunten zijn dus niet meer correct.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129801 | Toegevoegd op 5-8-2013 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding