Rondje Boswachterij De Kempen

Fietsroute 129792

Aangeboden door:

6058 93

Omschrijving

Deze prachtig natuurrijke route gaat dwars door Boswachterij De Kempen. Het bos heeft een oppervlakte van ruim 2000 ha en bestaat voornamelijk uit naaldbomen en lanen die omzoomd zijn met Amerikaanse eiken. Het getrommel van de zwarte specht is een veelgehoord geluid. In het bos vind je een fraai heidegebied dat bekend staat als de Hapertse Heide. Het is een overblijfsel van de uitgestrekte heidevelden. De grootste oppervlakte werd die bebost aan het begin van de twintigste eeuw. In het gebied vind je prachtige planten zoals de moerasklauw, pilvaren, gevlekte orchis en diverse zeggesoorten. Lommel is een plaats in het Belgische Limburg. In de omgeving wordt veel zilverzand gewonnen voor de glasindustrie en sommige van deze zandwinninggroeven zijn getransformeerd in natuurgebieden en recreatieterreinen zoals de Watering, de Lommelse Sahara, talrijke bossen en heidegebieden. De route begint en eindigt bij Profile Luc Smets. Hier krijg je met je fietsvoordeelpas 10 euro korting op reparaties en onderhoud aan je fiets. We raden je dan ook aan om je fiets hier even goed te laten controleren voor je van start gaat met deze prachtige route, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Via een mooie watertoren fiets je de grens over naar Nederland en zet je koers naar molen De Deen in Bergeijk. Deze prachtige beltmolen is gebouwd in 1839. De molen is meerdere malen zwaar beschadigd en in 1914 en 1968 volledige gerestaureerd en herbouwd. De molen heeft lange tijd graan gemalen. De molen is nog steeds volledig maalvaardig maar is buiten bedrijf gesteld. Wie meer wil weten over de molen en het molenaarsvak, kan een afspraak maken om de molen van binnen te bezichtigen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Luc Smets
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Luc Smets
Broekstraat
2480 Dessel
Plan route naar startpunt

Toerisme Dessel

Hannekestraat 10-2
2480 Dessel

Dessel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Luc Smets

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Luc Smets in Dessel ben je altijd va...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen De Deen

Molen De Deen

Windmolen

Deze korenmolen uit 1839 werd gebouwd in opdracht van een Deen...

Meer informatie
Geen foto van Watertoren

Watertoren

Watertoren

Torenachtig gebouw met bovenin een waterreservoir of watertank

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"slechtste fietsroute ooit,overal zijn er fietspaden opgebroken en omleiding is nog veel slechter om te fietsen!"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129792 | Toegevoegd op 5-8-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding