Rondje Blankenberge

Fietsroute 129789

Aangeboden door:

1838 19

Omschrijving

De route begint in de gezellige badplaats Blankenberge. Het is een van de belangrijkste badplaatsen aan de Belgische kust en trekt elk jaar vele toeristen. De hele zomer is het hier erg druk en ligt het strand vol met mensen die van de zon en het water komen genieten. Het dorp heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden, zoals de Sint-Rochuskerk, de zeedijk met haar stenen trappen, het serpentarium Blankenberge en het Sea Life Centre Blankenberge, waar de wereld van de zeeflora en –fauna wordt voorgesteld. Ook De Haan is van oudsher een echte toeristenstad. Vanwege de gunstige ligging aan de kust worden hier jaarlijks duizenden toeristen verleid om zon, zee en strand op te zoeken. Toch zijn er maar weinig dagjesmensen; de meerderheid heeft een vakantiehuisje in de buurt van deze badplaats. Er worden jaarlijks een paar grote evenementen georganiseerd zoals de zeewijding in Wenduine, de dag van de toerist, de Reuzenfeesten en de Vosseslagfeesten. Een klein stukje verder langs de kust ligt het prachtige dorpje Wenduine. Wenduine is een van de weinige Belgische kustgemeenten met een duingebied. Dit gebied is niet zomaar te betreden, er wordt hard gewerkt om de duinen te behouden en te beschermen. Wel loopt er een wandelroute door de duinen die bijna helemaal tot Blankenberge terugbrengt. Op de één na hoogste duin staat de Spioenkop, een uitkijkpost die een fenomenaal uitzicht biedt over de prachtige kust. De route begint bij Profile Jumpbikes, waar je gratis je auto kunt parkeren. Met je fietsvoordeelpas krijg 10 euro korting op reparaties en onderhoud. Het is dus zeker aan te raden je fiets hier te laten inspecteren door het bekwame personeel, zodat je niet halverwege de route met fietspech aan de kant komt te staan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Jumpbikes (Schaapstraat, 8370, Blankenberge, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Jumpbikes
Schaapstraat
8370 Blankenberge
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge

Pluvierstraat
8000 Brugge

Venetiëstraat
8380 Brugge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Jumpbikes

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Jumpbikes in Blankenberge ben je alt...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129789 | Toegevoegd op 5-8-2013 | Laatst gewijzigd op 2-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding