Lochristi, Beervelde, Overmere

Fietsroute 129784

Aangeboden door:

2299 22

Omschrijving

Lochristi is een plaats in het prachtige Oost-Vlaanderen en vooral bekend om zijn bloemen. Prachtige bloemen bloeien er weelderig: vooral azalea’s en begonia’s zie je er veel. Sinds 1972 worden jaarlijks de Lodejofeesten gehouden in het plaatsje en vanaf 1950 tot 1980 werd het bekende begoniafestival er georganiseerd. Sinds 2008 is er wekelijks een markt in het centrum waar je allerlei verse streekproducten kunt kopen. Een klein stukje ten oosten van Lochristi vind je Beervelde. Dit kleine dorpje heeft een prachtige kasteeltuin, ontworpen in 1873. De tuin is aangelegd in Engelse landschapsstijl en in mei vind je hier ook schitterende uitgestrekte azaleavelden. Ook heeft het dorp een van de oudste discotheken van België: discotheek Het Feestpaleis in het centrum bestaat al sinds 1926. Het dorpje Overmere is bekend van het tweejaarlijkse Festivaria festival, dat zich afspeelt aan het Donkmeer. Het is een populair festival dat door mensen van binnen- en buitenland wordt bezocht. Ook leden van de Belgische Koninklijke familie zijn normaal gesproken aanwezig bij Festivaria. Het Donkmeer is een geweldige setting: het is een van de grootste meren van Vlaanderen en is van zichzelf al een trekpleister voor toeristen. Ongeveer dertig hectare van het gebied is een beschermd natuurreservaat en er bevinden zich onder andere een dierenpark en een historische eendenkooi. De route begint en eindigt bij Profile Dierickx. Hier krijg je met je fietsvoordeelpas maar liefst 10 euro korting op reparatie en onderhoud aan je fiets. We raden je dan ook aan om je fiets hier even goed te laten controleren voor je van start gaat met deze prachtige route.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Dierickx (9080, Lochristi, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Dierickx
9080 Lochristi
Plan route naar startpunt

Boskapellaan
9080 Lochristi

Gallische Hoeve

Beelbroekstraat
9041 Gent
+32 9 355 38 25
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Dierickx

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Dierickx in Lochristi ben je altijd ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129784 | Toegevoegd op 5-8-2013 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding