Puur Natuurroute Twenterand

Fietsroute 129356

Aangeboden door:

4564 140

Omschrijving

De omgeving van Den Ham leent zich door een zeer afwisselend landschap en de vele fietspaden uitstekend voor verkenning per fiets. Het centrum van Den Ham kenmerkt zich door de eeuwenoude Brink met de daaraan gelegen dorpskerk en 15e eeuwse gotische toren. Van hieruit gaat deze unieke fietstocht mee met de stroom van de Linderbeek, via het Zwolse kanaal en door de buurtschap Egede. Bij buurtschap Egede kom je langs rustpunt De Brummel. De koffie/thee met een plak huisgemaakte koek of cake staat voor je klaar. Op de plek waar het Zwolse kanaal in de rivier De Regge stroomt zie je een vistrap, die het vissen mogelijk maakt de stuw stroomopwaarts te passeren. Je fietst van hieruit over het prachtige fietspad langs de Regge. Op deze plek is de oude meanderende loop van de rivier weer grotendeels hersteld. Langs de voet van de Lemelerberg voert de tocht je richting “Steile Oever”, hier heeft een oude zij-arm van de Regge de oevers uitgesleten tot een prachtig stukje natuur. Het laatste stuk van de route voer je door het prachtige natuurgebied “Eerder Achterbroek”, een uniek kampenlandschap van bos afgewisseld met oude monumentale boerderijen. Midden in het Eerder Achterbroek ligt ijsboerderij en biologisch melkveebedrijf “De Meulenhorst”.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

25
25 (startpunt Den Ham, 7683BP, Twenterand, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

25
Jouw startpunt
Knooppunt 25
startpunt Den Ham
7683BP Twenterand
Plan route naar startpunt

Puur Twenterand

Grotestraat
7683BP Twenterand
0546 67 17 78
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Brinkstraat
7683BM Twenterand

geerdijk

Geerdijk
7686AB Twenterand

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi tochtje"

 geplaatst op:

Je ziet van alles wat

"Gesproken navigatie is te laat."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129356 | Toegevoegd op 2-8-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding