Van Stadsrivier tot Woudweg

Fietsroute 129351

Aangeboden door:

2524 67

Omschrijving

Wie van fietsen houdt mag zeker deze prachtige landelijke, fietsroute, langs de oostkant van Leeuwarden niet missen. Deze route is een ware ontdekkingstocht dankzij al het moois waar je aan voorbij komt. Van kerken, landhuizen en kloosters tot musea, bruggen, landelijke vergezichten en uiteraard dorpscafés, waar je af kunt stappen voor een aangename pauze. De fietsroute begint en eindigt in onze Friese hoofdstad Leeuwarden. Deze historische stad is meer dan een bezoek waard. Je vindt er talrijke musea, monumenten, leuke winkels en gezellige terrasjes! Vanuit het centrum van Leeuwarden fiets je langs het kronkelende en schilderachtige riviertje de Potmarge de stad uit naar Lytse Geast. Om bij het klompenmuseum in Noardburgum te komen moet je nog een paar kilometers maken, maar dit museum is zeker de moeite waard. In Burgum kun je de sfeer proeven van de eeuwenoude historie rond het klooster en de kerk. Ook het landschap in deze omgeving is bijzonder. Het vroegere veenlandschap is omgevormd tot weide en dat levert je een weids uitzicht op. Voor een korte pauze kun je terecht bij Café ‘t Rood Hert in Burgum. Het volgende dorpje op de route is Suwâld. Hier kun je genieten van een heerlijk terras, terwijl het pontje de fietsers over zet. Vervolgens rij je door het uitgestrekte landschap met boerderijen, eendenkooien en langs het recreatiegebied de Groene Ster, via het Vliet Leeuwarden weer in. In Leeuwarden vind je tenslotte het mooie Keramiekmuseum Princessehof, waar je de nieuwste exposities over keramiek niet mag missen!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

62
62 (Zuiderplein, 8911AG, Leeuwarden, Friesland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

62
Jouw startpunt
Knooppunt 62
Zuiderplein
8911AG Leeuwarden
Plan route naar startpunt

leeuwarden

Stationsplein
8911AC Leeuwarden

VVV Stadsregio Leeuwarden

Sophialaan 4
8911 AE Leeuwarden
058 234 75 50
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Sixmastraat
8932PA Leeuwarden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Swarte Prinsch

Swarte Prinsch

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Sietse, Anders

op:

Jeane

geplaatst op:

Leuke route. Mooie kleine paadjes door de weilanden

"Mooie route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129351 | Toegevoegd op 2-8-2013 | Laatst gewijzigd op 17-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding