Fietsroute Ameland

Fietsroute 129350

Aangeboden door:

16980 144

Omschrijving

De Oostelijk Fietsroute is ongeveer 25 kilometer lang. Het accent van deze fietsroute ligt op het Oerd, een natuurgebied 6 kilometer ten oosten van Buren, dat plaats biedt aan veel zeldzame planten- en vogelsoorten (het is dus verstandig een verrekijker mee te nemen). Maar, ook in deze fietsroute ontbreekt het wad natuurlijk niet. Niet voor niets wordt Ameland vaak Waddendiamant genoemd. Dat dat geen loze reclamekreet is, zul je aan het einde van deze fietsroute kunnen beamen. De Oostelijke Fietsroute is niet bewegwijzerd, maar de route is aan de hand van het kaartje gemakkelijk te volgen. Je start bij de VVV in Nes (entree). Je steekt de weg over (kijk goed uit!) en gaat rechtsaf richting Buren. Ga bij de eerste kruising met de Polderweg rechtsaf en sla de klinkerweg in die door de Nessumer polder leidt. Sla ten zuidoosten van Buren, bij de kruising met de Reeweg, rechtsaf richting de waddendijk. Rij met de weg de dijk op. Sla linksaf en volg het brede fietspad (met wildroosters), aan de wadzijde, onder de dijk langs. Fiets door tot het einde van de waddendijk. Ga linksaf, langs de eendenkooi en de Kooiplaats. Fiets met de Kooiweg richting Buren. Sla na ongeveer 1 kilometer rechtsaf, volg het fietspad achter camping Klein Vaarwater langs. Neem het fietspad rechtsaf, richting Oerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Ameland (Slattendijksweg, 9163KE, Ameland, Friesland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Ameland
Slattendijksweg
9163KE Ameland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Reeweg
9163GX Ameland

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129350 | Toegevoegd op 2-8-2013 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding