Route met koninklijke allure

Fietsroute 129307

Aangeboden door:

12276 191

Omschrijving

Deze fietsroute van meer dan veertig kilometer leidt je tussen Hilversum, Soest en Baarn over de Vuursche en Westerheide. Dit licht glooiende natuurgebied werd in de ijstijden gevormd. Dit gebied is in de geschiedenis druk bewoond geweest. Vele kampjes, banscheidingen, doodwegen, urnenvelden en grafheuvels kenmerken het gebied, dat ook in de geschiedenis druk bewoond werd. Bij Eethuis-Café De Generaal kan je je klaarmaken voor de fietstocht. Het monumentale pad heeft jarenlang dienst gedaan als station en de koninklijke familie had hier zelfs een eigen wachtkamer. Nu is De Generaal een gezellig etablissement, waar je heerlijk koffie kunt drinken voordat je aan de route begint. Daarna stap je opgepept op de fiets om door de natuur naar de eerste bezienswaardigheid fietsen: kasteel De Hooge Vuursche. De Hooge Vuursche werd gebouwd in 1912 in opdracht van de koopvaardijofficier Johannes Adrianus van den Bosch en zijn echtgenote Baronesse van Hardenbroek. Het kasteel is ontworpen door architect Eduard Cuypers, die ook het station in ’s-Hertogenbosch ontwierp. In 1939 is het kasteel als hotel-restaurant gebruikt, maar een brand beschadigde het pand in januari 1940. Kort na een restauratie en de Tweede Wereldoorlog heeft De Hoge Vuursche vele hoge gasten van het Koninklijk Huis ondergebracht. In 1975 is het kasteel verkocht aan Heineken. Het diende toen als zogenaamd safehouse voor de inmiddels overleden Freddy Heineken. Sinds 2006 is het kasteel eigendom van de Event Company en worden er weer evenementen in georganiseerd. Kasteel en landgoed Drakenstein liggen vlakbij de gemeente Baarn. Het achthoekig gebouwde huis, dat dateert van 1640, werd erkend als ridderhofstad. De ridder die het huis bewoonde liet in het dorpje Lage Vuursche, dat in die tijd gesticht werd, een kerk met pastorie bouwen, maar ook een school, een molen en een herberg. In 1780 vond een verbouwing plaats waarbij de Ionische zuilen van het huis verwijderd werden. Het kasteel is meer dan 150 jaar in het bezit van de familie van de ridder geweest, maar raakte in verval halverwege de twintigste eeuw. In 2006 werd bekend gemaakt dat het huis gerenoveerd zou worden. Het huis en landgoed zijn overigens niet toegankelijk voor publiek, omdat het privébezit is. Aan de rand van het Gooi liggen veel fraaie buitenplaatsen, maar Rustenhoven is toch wel één van de mooiste. Het prachtige landhuis werd rond 1757 gebouwd in opdracht van de schout van Maartensdijk. Het voorste deel, uit de 18e eeuw, werd gebouwd volgens een mengeling van het Hollands Classicisme en de Louist XV-stijl. Het middenstuk stamt uit de negentiende eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Eethuys - Café De Generaal (Luitenant Generaal van Heutszlaan, 3743 JL, Baarn, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Eethuys - Café De Generaal
Luitenant Generaal van Heutszlaan
3743 JL Baarn
Plan route naar startpunt

VVV Baarn

Luitenant Generaal van Heutszlaan 7
3743 JL Baarn
+31 (0)35 544 96 49
Stuur een mail

baarn

Stationsplein
3743KM Baarn

Parkeerplaats

Luitenant Generaal van Heutszlaan
3743JE Baarn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Generaal

Eethuys - Café De Generaal

Restaurant

Eethuys-Cafe "De Generaal" is gesitueerd in het stij...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Kasteel De Hooge Vuursche

De Hooge Vuursche

Kasteel

Kasteel De Hooge Vuursche ligt in de bossen rondom Hilversum e...

Meer informatie
Kasteel Groeneveld

Groeneveld Kasteel

Museum
Geen foto van Prins Hendriksoord

Prins Hendriksoord

Landhuis
Landhuis Peking-Baarn

Peking

Landhuis

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Erg leuk"

 geplaatst op:

Het was een mooie fietstocht, echter af en toe bospaden waar je niet langs elkaar kon rijden.

"Mooie route, alleen in het begin even zoeken, daarna ging het prima."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129307 | Toegevoegd op 2-8-2013 | Laatst gewijzigd op 3-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding