Vessem, Eindhoven, Veldhoven

Fietsroute 129294

Aangeboden door:

10480 189

Omschrijving

De Oirschotse heide is een groot heide- en stuifzandgebied wat voornamelijk gebruikt wordt als militair oefenterrein. Het terrein is overdag meestal vrij toegankelijk mits er geen grootschalige militaire oefening plaatsvindt. Je kunt hier vaak lege hulsels vinden van losse flodders die afgeschoten zijn tijdens oefeningen en broedvogels zoals de nachtzwaluw, de korhoen en de kruisbek houden zich schuil tussen de bomen en struiken. Ook de Buikheide heeft een droge, zanderige bodem. Tot halverwege de twintigste eeuw waren heide, eikenbos, vennen en veengebieden hier nog onaangetast waren. Nog steeds vind je deze landschapselementen hier terug, maar op kleinschaliger wijze, omdat het gebied veel veranderd is door zware bemesting en lintbebouwing. Hier huizen nachtzwaluwen, maar ook reptielachtigen zoals een populatie hazelwormen en gladde slangen. Aan de oevers van de beken groeit gagelstruweel, en de heikikker en de vinpootsalamander vinden het heerlijk aan het water. De nattere, moerasachtige delen trekken ook vogels aan, waaronder de smient, de pijlstaarteend, de kuifeend, de wilde zwaan en de roerdomp. Oers Gezellig in Veldhoven is de perfecte plek om tussendoor even de benen te strekken. Deze levendige dorpskroeg heeft een royaal terras. Het is er heerlijk toeven met een fris getapt biertje of een kopje koffie van vers gemalen bonen. En wie trek heeft in een lekkere lunch, vindt altijd iets van zijn gading op de kaart. Ga gezellig jachten kijken bij E. Jachtvereniging Beatrix. De moderne have ligt aan het Beatrixkanaal en kan schepen herbergen met een diepgang van bijna 2 meter en van 14 meter lang. Of ga de mooie molen in Veldhoven bekijken. De St. Jan staat er fraai bij, zo in het buitengebied, want hij wordt omringd door prachtige boerderijen, uitgestrekte wei- en akkerlanden en bossen. Dit is het Kempische landschap op zijn best! De molen werd tussen 1985 en 1991 gebouwd met onderdelen van verschillende gesloopte molens. Het achtkant komt bijvoorbeeld van een molen uit het Duitse Leezen en de stenen voor de onderbouw komen van een gesloopte molenromp uit Vught. Met de molen wordt nog altijd graan gemalen. Bij start- en eindpunt van de route, Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw Vessem, kan je je auto gemakkelijk parkeren. We raden je aan in één van de gezellige kamers van de fijne herberg te overnachten, zodat je dagtocht verandert in een ontspannen fietsweekend. Nadat je na je fietstocht hebt genoten van een verkwikkende douche, kan je in de herberg genieten van met passie gebrouwen biertjes en goede gerechten die daarbij passen. Wanneer je je terugtrekt op je hotelkamer, kruip je tussen de schone lakens van een fris bed, zodat je de volgende dag weer uitgerust op je stalen ros kunt stappen en route 129292 kunt gaan fietsen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Gouden Leeuw Vessem (Jan Smuldersstraat, 5512 AZ, Vessem, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Gouden Leeuw Vessem
Jan Smuldersstraat
5512 AZ Vessem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Leeuwerik
5512AJ Eersel

Oplaadpunt

Meerven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes195.png

De Gouden Leeuw Vessem

Fietscafe

De Gouden Leeuw Vessem is al sinds 1853 een vertrouwd rustpunt...

Meer informatie
Oers Gezellig

Oers Gezellig

Fietscafe

Kom voor een lekkere lunch naar ons café. We serveren koffie v...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Molen Sint Jan-Oerle

Molen Sint-Jan

Windmolen

Korenmolen Sint-Jan is een stellingmolen. Deze windmolen bevin...

Meer informatie
Geen foto van E. Jachtvereniging Beatrix

E. Jachtvereniging Beatrix

Jachthaven

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"afwisselende route"

 geplaatst op:

Het beste is om gewoon de route nrs te volgen tussen 40 en 38 dan mis je het mooie stuk bos niet

"afwisselende route"

 geplaatst op:

Het beste is om gewoon de route nrs te volgen tussen 40 en 38 dan mis je het mooie stuk bos niet

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129294 | Toegevoegd op 2-8-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding