Bree, Kessenich en Leeuwerik

Fietsroute 127111

Aangeboden door:

2210 61

Omschrijving

Breng een bezoek aan de stad die ook wel “de parel van de Kempen” wordt genoemd: Bree. Het plaatsje verkreeg stadsrechten in de dertiende eeuw en was sinds 1366 één van de Goede Steden. Die titel kwam steden in het Prinsbisdom Luik toe, die het meest voornaam waren. De stad moest daarvoor omwald zijn en in de veertiende eeuw werd Bree niet alleen beschermd door een wal, maar ook door een zeven meter brede gracht. De verdedigingstorens aan de rand van de stad herinneren nog aan het middeleeuws verleden van Bree.

Het pittoreske stadje is een aantal keren bedreigd: zo stak in 1367 de toenmalige prinsbisschop van Luik Bree in brand, had Bree in de zestiende eeuw veel last van de Gelderse Oorlogen en in 1572 bedreigden de troepen van Willem van Oranje op hun weg naar Roermond het plaatsje ook. Verder heeft Bree de Spanjaarden, maar ook de Kroaten van zich af weten te slaan. Pas in de tweede helft van de achttiende eeuw werd het rustiger, hoewel de Bokkenrijders flink tekeer gingen op het platteland. Vijftien van de vermeende bendeleden werden in Bree uiteindelijk opgehangen, twee werden er gewurgd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

11
11 (Tongerlostraat, 3960, Bree, Flanders, Belgium)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

11
Jouw startpunt
Knooppunt 11
Tongerlostraat
3960 Bree
Plan route naar startpunt

Opitter

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Martin , Limburg

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 127111 | Toegevoegd op 18-7-2013 | Laatst gewijzigd op 15-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding