Hoorn, Zuidermeer en Wognum

Fietsroute 127100

Aangeboden door:

4633 116

Omschrijving

Hoorn heeft een rijke historie. Vanaf 1356 kon de stad zelf rechtsregels konden opstellen en handhaven, en belastingen innen. Al snel overvleugelde de haven van Hoorn alle andere havens in de omgeving behalve die van Amsterdam. Deze economische groei heeft lang aangehouden maar in de achttiende eeuw was er een terugval. Een deel van de haven werd verzand en er waren Franse troepen gelegerd. In de negentiende eeuw maakte de stad weer een sterke economische groei door. In die tijd groeide Hoorn uit tot de bruisende stad gemaakt die het nu is. Tijdens je fietstocht kom je bij Wognum een mooie molen tegen, die de Molen van Kerkepolder wordt genoemd. Het is een wipmolen die zich scherp aftekent tegen de horizon in de vlakke polder. De met hout gedekte molen bemaalde de ongeveer 17 hectare grote Kerkepolder. Sinds 1948, toen het overtollige water in de polder via een duiker onder de zomerdijk naar de Leekerlanden kon worden afgevoerd. Hoewel de molen nog wel maalvaardig is, wordt hij anno 2013 dus niet meer gebruikt. De fietstocht begint en eindigt in de historische haven van Hoorn bij Hotel De Magneet dat aan de kade ligt, dicht bij de Zuiderzee. We raden je aan om gebruik te maken van ons fietsarrangement en ook route 127102 te gaan fietsen, die je een stukje langs de Zuiderzeekust leidt naar leuke dorpjes in het achterliggende land. Overnacht in het gezellige hotel en geniet van een diner in de gezellige tuin. Wanneer je wat na hebt gekeuveld over de dag, kruip je tussen de frisse lakens om goed uit te rusten voor de tocht van de volgende dag.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Westfriese Parkweg, 1625 MA, Hoorn, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hoorn
Westfriese Parkweg
1625 MA Hoorn
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zevenster
1625MD Hoorn

hoorn

Stationsplein
1621HX Hoorn

VVV Hoorn

Roode Steen
1621CV Hoorn
06 333 304 20
Stuur een mail

Restaurantcafé Ridderikhoff

Roode Steen 9
1621 CV Hoorn
0229 - 21 21 01
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kerkepolder

Kerkepolder

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Chantal

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 127100 | Toegevoegd op 18-7-2013 | Laatst gewijzigd op 17-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding