Waterpret bij het stuwmeer van Bütgenbach

Fietsroute 126588

Aangeboden door:

2112 21

Omschrijving

Deze route neemt je mee door Bütgenbach en de omgeving van deze plaats. Bütgenbach is gelegen tussen twee heuvels die in het Warchedal samenkomen en aan de rand van het dorp vind je het meer van Bütgenbach. In de zomer wordt dit meer druk bezocht door watersporters, maar ook het dorpje zelf is de moeite waard. 

Bezienswaardigheden in Bütgenbach
Neem aan het begin of aan het eind van deze route een kijkje in het centrum van Bütgenbach. Struin over het marktplein en bewonder de verschillende monumenten die hier liggen, zoals de Stephanuskerk in neo-Romaanse stijl. De kerk is interessant vanwege de oude grafstenen, de verschillende meubelstukken uit een oude kapel uit de 15e eeuw en een 13e-eeuwse doopsteen die hier te vinden zijn. Hof Bütgenbach, een oude kasteelboerderij daterend uit de 15de eeuw, werd herhaaldelijk vernield en weer opgebouwd. Achter de voorgevel, intussen gerestaureerd en als monument erkend, vind je nu onder andere een gelijknamige galerij. Ook deze bezienswaardigheid is de moeite waard.

De stuwdam op de Warche
Vervolgens fiets je langs het meer en langs de rivier de Warche. Stroomafwaarts vind je op de Warche de stuwdam die het meer heeft vormgegeven. De dam werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd door de Italiaanse ingenieur Boldo.

Ruïnes bij de stuwdam
De stuwdam bestaat uit een reeks booggewelven. Het stuwmeer drijft een elektriciteitscentrale aan en regelt tevens het peil van het meer van Robertville. Nabij de stuwdam bevinden zich de ruïnes van een burcht uit de jaren 1230-1240. Het zijn de resten van het oude Huis Kirch dat tijdens het offensief van de Ardennen in de winter van 1944-1945 als hoofdkwartier voor de geallieerden heeft gediend.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Wirtzfelder Weg, 4750, Bütgenbach, Luik, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bütgenbach
Wirtzfelder Weg
4750 Bütgenbach
Plan route naar startpunt

Zum Mühlenbüchel
4760 Büllingen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie omgeving maar wegen te stijl"

 geplaatst op:

Haast niet te doen, zelfs met een elektrische fiets niet

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126588 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 4-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding