Sankt Vith, Braunlauf en Lommersweiler

Fietsroute 126580

Aangeboden door:

1706 11

Omschrijving

Het leuke stadje Sankt Vith ligt op het kruispunt van de Eifel en de Ardennen. In de omgeving van dit stadje kun je heerlijke fietstochten maken door een authentiek en ongerept landschap met vele kilometers aan fietspaden. Je kunt hier genieten van bergkammer die in de verte lonken, verborgen dalen, kronkelende beekjes en een lieflijk landschap.

Gastvrij Sankt Vith
Sankt Vith vormt het startpunt van deze fietsroute. In de Tweede Wereldoorlog werd dit plaatsje volledig verwoest, maar daarna is het echt weer opgekrabbeld. Nu is Sankt Vith een stadje dat bekend staat om z’n gastvrijheid en goede restaurantjes. De honderden jaren oude traditie van Sankt Vith als marktplaats bleef ondanks alle veranderingen behouden. Daarnaast is de nieuw aangelegde binnenstad van Sankt Vith een leuk winkelgebied, waar de vele terrasjes je uitnodigen om even te genieten van een drankje of iets lekkers.

Oude en nieuwe bezienswaardigheden
Sankt Vith koestert verder haar Bücheltoren, het enige overblijfsel van de middeleeuwse stadsmuren, en de bezienswaardige neo-romaanse Vitus-Basiliek. Het Heimatmuseum, ondergebracht in het voormalige station, organiseert boeiende tentoonstellingen over het verleden van de streek en de Planetenweg verklaart op beschouwelijke wijze ons zonnestelsel. Genoeg te doen en te zien dus, naast een fietstochtje door de omgeving van dit leuke plaatsje.

Prachtige natuur
Je hoeft maar een klein stukje te fietsen en je bent al omringd door prachtige natuurgebieden. De Ardennen vloeien in deze omgeving namelijk naadloos over in het Eifelgebergte. Rondom de beekjes in dit gebied vind je allerlei watervogels. Een tochtje vol cultuur en natuur dus met voor ieder wat wils.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Neundorfer Straße, 4780, Sankt Vith, Luik, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sankt Vith
Neundorfer Straße
4780 Sankt Vith
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Petra, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126580 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 26-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding