Vanuit Welkenraedt naar het Drielandenpunt

Fietsroute 126573

Aangeboden door:

1387 10

Omschrijving

Op deze route ontdek je het prachtige gebied net ten zuiden van de het onderste puntje van Limburg. Je rijdt onder andere door het Preuswald in de buurt van het Drielandenpunt op meer dan 300 meter hoogte en andere bossen in de Drielandenregio. Dit gebied leent zich perfect voor een heuvelachtig fietstochtje.

Uitzichten vanaf de Boudewijntoren
Bij Gemmenich zie je de Boudewijntoren majestueus boven het landschap uitrijzen. Breng een bezoekje aan deze toren en laat je door de glazen lift meenemen naar de panoramaruimte. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over België, Nederland en Duitsland. Een andere mooie bezienswaardigheid op deze route is Kasteel Baelen ten oosten van Henri-Chapelle. Het kasteel wordt van de weg gescheiden door een poortgebouw uit de tijd van Lodewijk XIV. Het kruisvormige dak van het kasteel is versierd met pieken die de zon en de maan voorstellen. Neem zeker even de tijd om dit kasteel en het nabijgelegen kasteel Ruyff te bewonderen. Kasteel Ruyff had een mindere functie dan Kasteel Baelen, maar toch is dit kasteel een stuk mooier.

Moresnet
Andere kastelen in dit gebied zijn kasteel Obsinnich en kasteel Beusdael. Je fietst ook door het dorp Moresnet. In de dorpskern staan onder andere huizen gebouwd met groefstenen uit de streek.

Een indrukwekkend spoorwegviaduct
Een bekend monument is ook het gehucht ‘Eiksken’ waar duizenden pelgrims Maria vereren. Ernaast vind je een park met de beroemde kruisweg en vele boom- en bloemsoorten, maar het dorp is toch vooral bekend vanwege het langste (1.300 m) en hoogste (68 m) spoorwegviaduct van België. Het viaduct van Moresnet bestaat uit 22 stalen brugdelen, steunend op twee landhoofden, vijf steunpijlers en zestien gewone pijlers van gewapend beton.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue des Volontaires, 4840, Welkenraat, Luik, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Welkenraat
Rue des Volontaires
4840 Welkenraat
Plan route naar startpunt

Welkenrath

Place de la Gare
4840 Welkenraat

Rue Mitoyenne
4710 Lontzen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Chapelle Mariale

Chapelle Mariale

Kapel of kruis

De hoeksteen van de samenleving in oude en moderne tijden zijn...

Meer informatie
Geen foto van Rochuskapelle

Rochuskapelle

Kapel of kruis

De hoeksteen van de samenleving in oude en moderne tijden zijn...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126573 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 4-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding