Op de fiets door het Land van Bastogne

Fietsroute 126572

Aangeboden door:

2417 16

Omschrijving

Het Land van Bastogne leent zich perfect voor een fietstochtje. Je kunt hier namelijk genieten van de rijke ongerepte natuur om de stad heen en van de bruisende stad zelf. De geschiedenis van Bastogne is vooral sterk verbonden met het Ardennenoffensief en dat zie je terug in deze omgeving.

De Slag om de Ardennen
Het Ardennenoffensief bestond uit de Slag om de Ardennen in december 1944 en in januari 1945. Dit offensief werd meerdere keren uitgesteld, maar uiteindelijk was het zover aan het einde van 1944. Het Duitse leger heeft haar doel op dat moment verlegd van de overgave van Antwerpen naar de overgave van Bastogne. Onder leiding van Generaal Patton begint op 3 januari 45, bij een ijzige kou en in de sneeuw, het tegenoffensief van de geallieerde legers. Op 28 januari wordt het Duitse leger teruggedrongen in zijn stellingen van het begin van het Offensief, achter de Siegfried Linie. De Slag om de Ardennen is ten einde en de bewoners van Bastogne zullen de bevrijders nooit meer vergeten.

De Mardasson

In en rondom Bastogne vind je dan ook tal van monumenten die terug doen denken aan deze tijd. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Mardasson, een monument in Amerikaanse stervorm.

Het vredesbos
Om deze vreselijke periode te herdenken zijn er verder nog verschillende monumenten opgericht. Niet ver van de Mardassonheuvel werd in 1994 op initiatief van de plaatselijke UNICEF afdeling een ‘Vredesbos’ ingehuldigd. Vanuit de lucht bekeken vormen de 4000 bomen, geplant op een oppervlakte van 3ha, het symbool van UNICEF: de moeder met kind als symbool van de tederheid.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue des Hêtres, 6600, Bastenaken, Luxemburg, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bastenaken
Rue des Hêtres
6600 Bastenaken
Plan route naar startpunt

Porte-de-Trèves
6600 Bastenaken

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Centre Historique de Bastogne

Centre Historique de Bastogne

Museum

Het Bastogne War Museum is het belangrijkste museum over de Sl...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Bastogne"

 geplaatst op:

Tour

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126572 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 29-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding