Arlon, Habergy en Selange

Fietsroute 126564

Aangeboden door:

1511 9

Omschrijving

De omgeving van Aarlen bestaat uit prachtige natuurgebieden en streken met elk hun eigen identiteit. Tradities, geschiedenis en streekproducten drukken hier nog steeds de stempel op het dagelijks leven. Franse en Duitse cultuur ontmoeten elkaar op het kruispunt tussen enerzijds het woud van Anlier met de noordelijke leisteenstreek en anderzijds de zuidelijke berghellingen van Lotharingen. Een heerlijke authentieke streek voor een mooi fietstochtje kortom!

Proef de smaken van Aarlen
Aarlen staat vooral bekend om de maîtrank, een typisch Ardense drank. Als je in de buurt bent, grijp dan de kans om de maîtrank en andere heerlijke streekproducten te proeven, zoals Ardense ham of de typische confituur. De oudste sporen van de Maitrank gaan terug tot de Middeleeuwen. Monniken die op zoek waren naar een middel om hun zure wijn zoeter te maken, mengden deze met verschillende geneeskrachtige kruiden uit hun tuin. Proef dit bijzondere drankje zeker eens.

Oude bezienswaardigheden

Aarlen zelf is nog ouder dan het drankje. De Romeinse toren is een van de weinige overblijfselen van de omwalling die in de 3de eeuw werd gebouwd om Aarlen tegen de Germaanse invallen te beveiligen. De stadswal werd geflankeerd door torens. Veel gebeeldhouwde blokken hebben gediend voor de bouw van de fundamenten van deze stadsmuur destijds.

Overblijfselen uit de Romeinse tijd

Het Archeologisch Museum van Aarlen leert je meer over de geschiedenis van het plaatsje, te midden van architecturale overblijfselen. Het museum geniet internationale bekendheid: de buitengewone rijkdom van de gebeeldhouwde stenen die in de Aarlense grond werden gevonden, trekken deskundigen uit heel de wereld aan. De in steen uitgehouwen taferelen zijn fascinerende getuigen van het dagelijks leven uit de tijd van de Romeinen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

rue Habaru, 6700, Aarlen, Luxemburg, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Aarlen
rue Habaru
6700 Aarlen
Plan route naar startpunt

Handicapped

Place de l'Yser
6700 Aarlen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Musee de la Poterie d'Autelbas

Musee de la Poterie d'Autelbas

Museum

leuk museum

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Valérie , Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126564 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 29-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding