Saint-Mard, Torgny en Ruette

Fietsroute 126548

Aangeboden door:

1490 3

Omschrijving

Deze route neemt je vanuit Saint-Mard mee naar Torgny, het meest zuidelijk gelegen dorpje van België. Torgny is opgenomen in de lijst van de mooiste dorpjes van Wallonië, dus het is zeker de moeite waard. Maak een fietstocht door de mooie omgeving en trek wat extra tijd uit in Torgny.

Historisch Torgny
Het stadje Torgny heeft haar eigen microklimaat dankzij de ligging op het zuiden. Passend bij deze zuidelijke uitstraling vind je hier ook veel lekkere wijnen. Verder vind je hier zeldzame huisjes met daken met holle pannen. Meer dan 50 huizen in Torgny dateren uit de 18e en de 19e eeuw, maar de geschiedenis van Torgny gaat verder terug. Zo zijn er hier bij opgravingen een Romeinse villa en een Frankisch kerkhof uit de 6e en de 7e eeuw gevonden. De mooie juwelen uit deze Merovingische graven zijn momenteel tentoongesteld in het Musée Gaumais in Virton.

Kastelen, overal waar je gaat
Er zijn hier in de regio ook veel kastelen te bewonderen. In een straal van 30 km rondom Virton telt de Gaume 100 kastelen en 150 religieuze monumenten die een ommetje waard zijn. Het kasteel van Latour ligt bijvoorbeeld op een strategische plek, die in de Romeinse tijd al dienstdeed als militaire post.

Het kasteel van Latour

De plaatselijke landsheren hadden het kasteel van Latour in eigendom tot het midden van de vijftiende eeuw, waarna het verschillende keren van eigenaar wisselde. In 1433 werden de gebouwen verwoest door de Luikenaren en na de herbouw werd het opnieuw bestormd door de troepen van de hertog van Orléans in 1542. Het kasteel is later gedeeltelijk gerestaureerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue Edmond Jacques, 6760, Virton, Luxemburg, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Virton
Rue Edmond Jacques
6760 Virton
Plan route naar startpunt

Rue de Mageroux
6760 Virton

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Musée gaumais - Société Royale ASBL

Musée gaumais - Société Royale ASBL

Museum

prachtig museum

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Redelijk"

 geplaatst op:

Geen verbinding met de server. Dus, route NIET via iPhone te volgen. Alles manueel moeten uitzoeken, zoals 15j terug ... Route ansich OK.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126548 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 29-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding