Ontdek Blégny, Aubel en Schoppen

Fietsroute 126534

Aangeboden door:

2961 55

Omschrijving

Op deze route ontdek je het landschap tussen Luik en de Voerstreek. De Voerstreek bestaat uit zes kleine Limburgse dorpjes die tegen de Belgische grens aanliggen. Stap op je fiets en ontdek zelf hoe het Zuid-Limburgse heuvelland hier haast ongemerkt overloopt in België.

De Voerstreek
Het landschap in zowel Zuid-Limburg als de Voerstreek kreeg zijn huidige vorm in een tijdsbestek van nauwelijks 200 jaar. Toen ontstond die prachtige glooiende patchworkdeken van akkers, weilanden en bomenrijen. Na 1300 is er, landschappelijk gezien, fundamenteel niet veel meer veranderd. Je maakt hier dus echt een reis door de tijd – wat betreft de natuur, maar ook qua bezienswaardigheden. Het kleinste Voerdorp, Sint-Pieters-Voeren, staat bekend om zijn Commanderij. Dit kasteel behoorde tot de Franse Revolutie toe aan de Duitse Ridderorde. Het huidige gebouw werd in het begin van de 17de eeuw opgetrokken in ‘Maaslandse Renaissance’, een stijl die je ook in Luik en Maastricht veel ziet. In het park van het kasteel ligt de bron, die de vijvers en de Voer van water voorziet.

Het land van Herve
Niet zo bekend als de Voerstreek, maar ook erg mooi is het Land van Herve. Een wallenlandschap met boomgaarden, hagen, akkers en culturen, rivieren en beekjes. Hier ontdek je leuke dorpjes als Mortroux.

De Sint-Luciakerk
In Mortroux vind je heel wat historische plekjes. Zo heeft de Sint-Luciakerk een middeleeuwse toren. De rest van de kerk dateert uit de 18de eeuw. Vooral het kerkorgel is mooi om te zien. Het orgel stamt uit het einde van de 17de eeuw en werd door orgelbouwer Henri Müseler gebouwd voor de kerk van de premonstratenzerabdij van Beaurepart te Luik. In 1807 kwam het orgel naar Mortroux.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue du Sauny, 4670, Blegny, Luik, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Blegny
Rue du Sauny
4670 Blegny
Plan route naar startpunt

Rue de Visé
4600 Wezet

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Commanderij

Commanderij

Kasteel

De Commanderij van Sint-Pieters-Voeren is een kasteel in Maasl...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Brigitte

op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Prachtig

"E-bike route voor ervaren fietsers"

 geplaatst op:

60% openbare weg met matig tot gemiddeld verkeer. Oude landweggetjes en verharde bospaden. 4a5km voor het einde afslag naar verhard bospad, na exact honderd meter klein bruggetje (betonnen plaat) rechtsaf over dit bruggetje. Hierna volgt een heel smal paadje langs een slootje, ongeveer een 200 mtr. Dit is helaas een verplicht traject, want anders moet je een heel eind omfietsen. Tot slot: Een te oude route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126534 | Toegevoegd op 15-7-2013 | Laatst gewijzigd op 1-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding