Katwijk, Rijnsburg en Leiden

Fietsroute 126036

Aangeboden door:

4200 105

Omschrijving

Met Sleutelstad - verwijzend naar het stadswapen met een wit schild en twee gekruiste rode sleutels, wordt Leiden aangeduid. De geschiedenis van de stad gaat terug tot minstens het jaar 860, toen het nog een dijkdorp was, gebouwd aan de voet van een kunstmatige heuvel. Het huidige Leiden is vooral een centrum van wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie. De oudste universiteit van Nederland staat dan ook in Leiden. Naast de stadse bedrijvigheid krijg je een fantastisch uitzicht over de Kagerplassen ten noorden van Leiden. Het is een prachtig stelsel van veenplassen en het oudste watersportgebied van Nederland en zeil-, roei- en motorsportvereniging De Kaag zorgt hier voor het nodige leven in de brouwerij. Deze vereniging heeft een significante betekenis gehad in de ontwikkeling van het watertoerisme rond het water en in het gebied word je dan ook ondergedompeld in een gastvrije en ontspannen sfeer, met fenomenale uitzichten over de plassen. 

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

2311 EA, Leiden, Südholland, Niederlande
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Leiden
2311 EA Leiden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Vrouwensteeg
2312DZ Leiden

Oplaadpunt

Steenstraat
2312 BZ Leiden

VVV Leiden

Stationsweg 26
2312 AV Leiden
+31 (0)071 516 60 00
Stuur een mail

leiden centraal

Schuttersveld
2316XG Leiden

G. Besuyen Rijwielspecialist

Voorstraat 13
2251 BL Voorschoten
+31 (0)71 561 27 02
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

J., Zuid-Holland

geplaatst op:

Tussen knooppunt 76 en 78 moet van een pont gebruik worden gemaakt, maar dit wordt in de beschrijving van de route en ook niet op het knooppuntenoverzicht gemeld. Als je locaal niet bekend bent kan dat een probleem geven daar de pont in de herfst-winter niet vaart. Het is beter om vanaf knooppunt 85 komend de W. de Zwijgerlaan linksaf in te slaan en dan bij het stoplicht rechtsaf de IJsselmeerlaan te nemen en van daaruit naar de linker oever van de Zijl te gaan. Van daaruit kan de route ongehinderd worden voortgezet.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126036 | Toegevoegd op 12-7-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding