Buurse en Haaksbergse natuur

Fietsroute 126001

Aangeboden door:

15002 280

Omschrijving

Even ten zuiden van Enschede ligt een hoogveengebied van circa 500 hectare: het Haaksbergerveen, dat op de lijst van beschermde gebieden staat. Hoogveenvegetatie, zoals eenarig wollegras, prachtige witte en paarse zeeën van zonnedauw en schitterend klokjesgentiaan, gedijt hier uitstekend en de bomen en velden zijn gevuld met nesten van de geelgors, wulp en het blauwborstje. De zeldzame kraanvogel en de grauwe gans kom je hier ook tegen in bepaalde periodes van het jaar. De vochtige grond in het gebied trekt veel libellen en amfibieën aan. Ook heide- en bosgebied Witte Veen is een prachtig veengebied, dat rijk is aan prachtige velden van klokjesgentiaan en eenarig wollegras. Het was vroeger een geliefde grensovergang voor smokkelaars, maar tegenwoordig is het een prachtig natuurgebied waar veel Schotse Hooglanders grazen. Ze houden het gebied open en zorgen zo voor variatie in de plantengroei. Fiets als je tijd over hebt zeker even langs het vogelkijkscherm aan de Gervingshoekweg. Hier kun je, afhankelijk van het seizoen, verschillende vogelsoorten zien. Tijdens de vogeltrek heb je een vergrote kans om zo op je gemak de schuwe, zeldzame kraanvogel te kunnen bekijken. Je kunt gratis je auto parkeren op het parkeerterrein van Hooge Esch Buurse. In een verbouwde koeienstal kan je de lekkerste ambachtelijk gebakken pannenkoeken bestellen, maar de Hoogsche Esch Buurse is niet uitsluitend een pannenkoekenrestaurant. Als je geen trek hebt in een pannenkoek kan je ook genieten van een heerlijke satéspies of goed gemarineerde spare-ribs. In de speeltuin kunnen kinderen lekker ravotten en bij de Hooge Esch Buurse heerst dan ook altijd een levendige, bruisende en gezellige sfeer.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hooge Esch Buurse Pannenkoekenrestaurant (Alsteedseweg, 7481RW, Buurse, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hooge Esch Buurse Pannenkoekenrestaurant
Alsteedseweg
7481RW Buurse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Stendermolenweg
7481PR Haaksbergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hooge Esch Buurse Pannenkoekenrestaurant

Hooge Esch Buurse Pannenkoekenrestaurant

Pannenkoekenhuis

Bij Hooge Esch Buurse Pannenkoekenrestaurant krijg je naar eig...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie fietstocht m.u.v. het deel aan de rand van een wijk van Enschede"

 geplaatst op:

Start en eind route onduidelijk. Richting en afstanden worden beschreven maar zonder gps oid is het niet te doen. Hoe meet je de aangegeven afstand? Waarom niet gewoon starten en eindigen bij een knooppunt.

Arie, Anders

op:

"Fantastische route"

 geplaatst op:

Één van de rustigste routes ooit gefietst. Geen snelwegen geluid en weinig wegen met auto’s

Carla

op:

Els, Anders

geplaatst op:

Aanloop route onduidelijk ook eind v d route na knooppunt 99 , zelf verder uitzoeken! Wel prachtige route!

Hans

op:

"Zeer mooie afwisselende route"

 geplaatst op:

Er is 1 stukje van ca 1 km met zeer mul zand, er is daar geen fietspad. Afwisselende route met heide, zandgronden, vennetjes, buurtschappen, bos, weiland, natuurgebied.

"Prachtig!"

 geplaatst op:

Met veel plezier deze route gefietst. De route klopte echter niet helemaal, maar we hebben daardoor een heel leuk stukje door Duitsland gereden. Opnemen in de route....?

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 126001 | Toegevoegd op 12-7-2013 | Laatst gewijzigd op 11-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding