Op ontdekking door Barvaux, Soy en Durbuy

Fietsroute 125833

Aangeboden door:

4683 62

Omschrijving

Met deze route ontdek je het leuke stadje Durbuy en de mooie omgeving. Durbuy ligt in het hart van de Ardennen, aan het riviertje de Ourthe. Dit intieme plaatsje met zijn sfeervolle hart vol historische huizen heeft ook een leuk park dat zich aan de overkant van het water langs de rivier uitstrekt. Tal van terrassen en winkels nodigen je uit om een bezoek te brengen aan wat ook wel de kleinste stad ter wereld wordt genoemd.

Terre de Durbuy
In de Middeleeuwen heeft Durbuy de naam ‘stad’ gekregen, simpelweg omdat het een juridisch en commercieel centrum in de streek was. Daardoor is de oude stad Durbuy nu de kleinste stad ter wereld. De natuur rondom Durbuy biedt talloze mogelijkheden voor fietsers. De Ourthe is een van de bekendste rivieren van de Ardennen. Hier zie je altijd wel iemand kajakken. Het Land van Durbuy (Terre de Durbuy) ligt op de grens van de Condroz, de Famenne en de Ardennen, en het is enorm afwisselend.

Genieten op de fiets

Door berg en dal fiets je door landschappen die door de eeuwen heen zijn gevormd door hun bewoners. Een heerlijke streek vol charme, schoonheid en de rust van de dorpen en gehuchten, elk met hun rijke en gevarieerde verleden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

GR57, 6940, Durbuy, Luxemburg, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Durbuy
GR57
6940 Durbuy
Plan route naar startpunt

Morville
6940 Durbuy

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Durbuy

Durbuy

Museum

Durbuy ligt in een oase van groen, ingebed in de vallei van de...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Geluidsstudio, Anders

op:

Kees

op:

Johan

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125833 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 29-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding