Fietsen door de Famenne rondom Rochefort

Fietsroute 125827

Aangeboden door:

2007 23

Omschrijving

Op deze route ontdek je Rochefort en de omgeving van dit plaatsje. Rochefort is een prachtig oud stadje vol bezienswaardigheden die het bekijken waard zijn. In de omgeving van Rochefort maak je kennis met het natuurgebied de Famenne.

Neem een kijkje in Rochefort
Het startpunt van deze route ligt bij Lavaux-Sainte-Anne. Vanuit hier zet je koers naar Rochefort, waar je een kijkje kunt nemen bij de Gallo-Romeinse villa Malagne waar je kunt zien hoe het leven er 2000 jaar geleden uitzag. Verder kun je een bezoekje brengen aan de Notre Dame de la Visitation, de Grot van Lorette-Rochefort en de ruïnes van het Gravenkasteel uit de 11e en de 14e eeuw. De beroemde abdij van Rochefort, voluit de abdij Notre-Dame de Saint-Remy, ligt op maar een paar kilometer afstand van het centrum van het stadje Rochefort. Van de oorspronkelijke gebouwen is vrijwel niets meer over. Het huidige poortgebouw is het oudste resterende gebouw.

Trappistenbier Rochefort
Bij de abdij lag ooit een beroemde marmergroeve die tijdens het Ancien Régime door de monniken werd geëxploiteerd. Door het vele graven in de heuvel ontsprong er op een dag het riviertje de Tridaine. Volgens kenners komt Trappistenbier Rochefort aan zijn unieke smaak door het rivierwater van de Tridaine dat ervoor wordt gebruikt.

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne
Ontdek hier ook het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne, het mooiste vlaktekasteel van Wallonië. Je leert hier alles over het leven van de Heren van Lavaux-Sainte-Anne: hoe ze leefden en hoe ze hun gasten ontvingen in hun luxueuze verblijf in de loop van de 17de en 18de eeuw. Het vernieuwde Museum van de Natuur dat je hier vindt is ook de moeite waard.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue de la Baronne-Lemonnier, 5580, Rochefort, Namen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Rochefort
Rue de la Baronne-Lemonnier
5580 Rochefort
Plan route naar startpunt

Rue de Dinant
6920 Wellin

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hans

op:

Thierry

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125827 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 23-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding