Historische pareltjes rondom Bioul

Fietsroute 125819

Aangeboden door:

1165 14

Omschrijving

Deze route neemt je mee langs een paar historische pareltjes die je vindt in de omgeving van Bioul. Geniet van de prachtige groene natuur in deze omgeving en de mooie historische bezienswaardigheden zoals een oude abdij.

De watertuinen van Annevoie

Net ten westen van Godinne rijd je langs de betoverende watertuinen van Annevoie uit de 18e eeuw. In deze schitterende tuinen versmelt de grandeur van de Franse stijl met de Engelse romantiek en de Italiaanse verfijning. Watervallen, fonteinen, oude bomen, perfect gesnoeide haagbeuken, je vindt het hier allemaal. Duik een klein paadje in en ervaar de sfeer van vroeger. Nog een bekendheid op de route is het klooster van Maredsous, waar heerlijk trappistenbier wordt gebrouwen. Het klooster werd in de negentiende eeuw gesticht. De monniken van Maredsous zijn benedictijnen, die sinds de middeleeuwen in heel Europa duizenden kloosters hebben gesticht.

De abdij van Maredsous
Aan einde van de 18e eeuw waren er op het grondgebied van het huidige België ongeveer vijftig benedictijnenkloosters. Als gevolg van de Franse Revolutie werden de kloosters en religieuze huizen afgeschaft, verkocht en meestal verwoest. De overlevende monniken konden slechts met de grootste moeite hun gemeenschappen met bejaarde monniken herstellen. De abdij van Maredsous is een van de abdijen waar de monniken zich vestigden.

Abbaye de Brogne
Ook bij de Abbaye de Brogne wordt nog steeds bier gebrouwen. Al in 919 stichtte Gerard Brogne hier een abdij. In 1196 werd de abdij verfraaid en vergroot. In 1743 kreeg de abdij het aangezicht van vandaag de dag, met behoud van de architectonische elementen van de vorige gebouwen zoals een prachtige crypte uit de dertiende eeuw. Tijdens de Franse Revolutie werd de grote abdijkerk vernietigd, maar de abdij is toch nog steeds prachtig om te zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue des Jardins d'Annevoie, 5537, Anhée, Namen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Anhée
Rue des Jardins d'Annevoie
5537 Anhée
Plan route naar startpunt

Sart à Soile
5170 Profondeville

Lustin

Chaussée de Dinant
5170 Profondeville

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125819 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 1-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding