Door de Ardennen naar Namen fietsen

Fietsroute 125817

Aangeboden door:

2995 24

Omschrijving

Wil je genieten van de groene omgeving van de Ardennen, maar zie je op tegen alle heuvels in dit gebied? Volg dan deze route over een nagenoeg vlak jaagpad en ontdek de prachtige stad Namen en de bossen in de omgeving Namen.

Fietsen langs de Maas
Aan het begin van de route maak je een afdaling om uit te komen bij de Maas. Fiets hier door een groen gebied vol bloeiende planten en dieren die op de oevers bij de rivier leven. Verder kun je boten bewonderen die langsvaren op de Maas, maar er is meer dan dat. Naast de Maas vind je namelijk ook tal van kleine dorpjes met gezellige cafés waar je neer kunt strijken voor een biertje van Jupiler of een ander drankje. Als je Namen nadert wordt de omgeving langzaamaan wat meer verstedelijkt. Namen is de hoofdstad van Wallonië en het Waals parlement zetelt hier dan ook.

Oude straatjes in Namen

In het midden van de oude stad van Namen vind je de Marché-aux-Légumes. Slenter door de kleine straatjes met bijzondere winkeltjes, cafés en restaurantjes en strijk ergens neer voor een welverdiend hapje en een drankje. De enorme citadel in Namen werd in 1815 door een Nederlandse stadhouder gebouwd.

Steden langs de Maas
Iets wat Namen gemeen heeft met andere grote steden langs de Maas is de bouwstijl. Alle steden hier zijn gebouwd in de stijl van de Renaissance. Namen, Luik, Dinant, Huy en ook Maastricht hoort in dit rijtje thuis. Frappant is dat de afstand tussen de steden telkens 35 kilometer is, precies de afstand die je vroeger te paard in een dag kon afleggen om binnen de stadpoorten te zijn voor het donker viel.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue de Rendarche, 5330, Assesse, Namen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Assesse
Rue de Rendarche
5330 Assesse
Plan route naar startpunt

Rue des Grands Joncs
5330 Assesse

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Druk!!!"

 geplaatst op:

Dit is geen veilige fiets route. Op het grootste deel van de route deel je de weg met auto's. Op sommige delen zelfs waar de snelheid tot 90 km kan zijn en dan zonder zelfs maar een gemarkeerd fietspad. Er is een deel van de route die over een steengroeve gaat dus niet toegankelijk en je moet zelf een alternatief zoeken. Gerrit

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125817 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 6-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding