Kikkerfietsroute

Fietsroute 1258084

Aangeboden door: Saksen

131

Omschrijving

UNESCO habitat met kikvorsen én wolven!
De ‘Froschradweg’ (Kikkerfietsroute) voert door het heide- en merengebied van de Oberlausitz. Een zeer natuurrijk gebied in het oostelijk deel van Saksen. Begin- en eindpunt is het stadje Hoyerswerda. De tocht zal met name natuurliefhebbers aanspreken. Flora en fauna zijn in deze zeer streek meer dan de moeite waard. In deze rustige omgeving nestelen vele vogelsoorten. Het landschap is bekend om zijn rijkheid aan orchideeën.
Het gebied is de tevens bakermat van de terugkerende wolf in Duitsland. Er leven 16 roedels met circa 100 wolven. Het informatiebureau ‘Wolven in Saksen’, opgericht door het Saksische Ministerie van Milieu en Landbouw, verzorgt excursies in de sporen van wolven om geïnteresseerden kennis te laten maken met dit unieke dier in de natuur.
Naast natuur zijn er ook andere belevenissen om even van de fiets te stappen. Kastelen zijn te vinden in Hoyerswerda en Neschwitz. Bij Bad Muskau is een bijzondere treinreis te maken met de ‘Muskauer Waldeisenbahn’. De landschapstuinen in Bad Muskau behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Een deel van de route voert over het Oder-Neisse fietspad, langs de oevers van de gelijknamige rivier die de grens met Polen vormt. De kikkerfietsroute is geschikt voor fietsers van alle leeftijden.
Routelengte: 260 km
Routemarkering: logobordjes ‘Froschradweg’
Reisinformatie: www.radwandern-oberlausitz.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Neu Wiednitzer Straße, 02994, Bernsdorf, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bernsdorf
Neu Wiednitzer Straße
02994 Bernsdorf
Plan route naar startpunt

Badeweg
02994 Bernsdorf

Dresdner Straße
02994 Bernsdorf

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1258084 | Toegevoegd op 23-10-2019 | Laatst gewijzigd op 23-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding