Vanuit Genappe naar de abdij van Villers-la-Ville

Fietsroute 125804

Aangeboden door:

1777 15

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het lieflijke Land van Villers. Stap op je fiets en ontdek een glooiend landschap met kleine dorpjes waar de tijd stil is blijven staan, oude hoeves die worden omringd door uitgestrekte akkers, dichte bossen en historisch erfgoed zoals kappellen en abdijen.

Op naar Villers-la-Ville
Het startpunt van deze route ligt bij Genappe. Vanuit hier fiets je onder andere door Villers-la-Ville, een plaatsje midden tussen de velden en bossen. De Thyle en de Gentissart hebben zich hier kronkelend een weg gebaand in de slibrijke grond. De omringende dorpen dragen namen als Marbais, Mellery, Sart-Dames-Avelines, Tilly, Villers en ze zijn allemaal even charmant. De belangrijkste troef van Villers-la-Ville is toch wel de cisterciënzerabdij. Midden in het groen verrijzen de ruïnes van de Abdij van Villers. De abdij werd in 1146 gesticht.

Een van de oudste gotische gebouwen van België
Ook al is de abdij vervallen tot een ruïne, je kunt je nog goed voorstellen dat hier een grote gemeenschap gezeteld was. De grootste bloei maakte de abdij door in de 13e eeuw, toen er hier wel 100 monniken en 300 lekenbroeders woonden. De abdijkerk is nog steeds het meest indrukwekkende bouwwerk van de hele ruïne. Het is één van de eerste gotische gebouwen van België.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue de Villers-la-Ville, 1471, Genepiën, Waals-Brabant, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Genepiën
Rue de Villers-la-Ville
1471 Genepiën
Plan route naar startpunt

Parking Grand-Place

Genepiën

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Bertus , Overijssel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125804 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 20-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding