Door de Ardennen en de Calestienne bij Treignes

Fietsroute 125800

Aangeboden door:

1506 10

Omschrijving

Op deze route kom je meer dan genoeg water tegen. Je fietst namelijk door de valleien van het levende water met meren, rivieren en bronnen tussen de weelderige bossen en hellingen in dit gebied. Zo maak je kennis met de veelzijdigheid van dit gebied. Stap snel op je fiets en ga op ontdekkingstocht.

Ontdek Viroinval
Maak kennis met de streek Viroinval vol rivieren en diepe bossen. De landschappen die je hier ziet zijn ontstaan door natuurkrachten die duizenden jaren hun invloed uit hebben geoefend op de natuur. Je fietst door twee geografische regio’s: de Ardennen met indrukwekkende bossen vol herten, reeën, roofvogels en andere dieren en het kalkgebied de Calestienne. Tussen deze regio’s vind je de vallei van Viroin. Het startpunt van deze route ligt in het kleine dorpje Treignes, vlakbij de Franse grens. Je vindt hier een bezoekje aan het l’Espace Arthur Masson. In dit museum is onder andere een oud Ardens dorpje nagebouwd.

Chateau de Fagnolle
Een andere mooie bezienswaardigheid op de route is het Chateau de Fagnolle. Deze romantische kasteelruïne stamt uit de 12e eeuw. Dit kasteel is gelegen in de Naamse Venen bij het gelijknamige dorpje Fagnolle. Dit dorpje ligt tegen de zuidelijke helling van een breed dal aan.

Het dorpje Fagnolle
Fagnolle is gelegen in het hart van een prachtige natuurlijke omgeving met zeldzame hagen en prachtige bomen. Ook wat betreft de bouwstijl is dit dorpje prachtig. Talrijke steegjes herinneren aan de landelijke bouwstijl uit de 18e en 19e eeuw. De 16de-eeuwse kerk van Saint-Martin, de pastorie en de wasplaats zijn een plaatje. Deze fietstocht is van begin tot eind een reis terug in de tijd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue du Ternia, 5670, Viroinval, Namen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Viroinval
Rue du Ternia
5670 Viroinval
Plan route naar startpunt

Rue de Matignol
5680 Doische

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125800 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 24-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding