De afwisselende natuur rondom Couvin

Fietsroute 125798

Aangeboden door:

1277 5

Omschrijving

Ontdek een deel van ‘De valleien van het levende water’ op deze route. Deze tochtje neemt je mee langs meren, rivieren en bronnen, maar ook door kronkelige valleien, diepe bossen en over steile hellingen. Er valt genoeg te ontdekken in deze omgeving. De streekgerechten uit dit gebied zijn net zo divers als het landschap.

Gevarieerde landschappen
De regio Couvin, in het zuiden van ‘les Vallées des Eaux Vives’, is een gebied dat bekend staat om de riviertjes, meren en bossen. Het staat er bol van de unieke natuurlijke rijkdom met drie geografische zones die ieder een eigen landschap, flora en fauna herbergen. Van de Venen (la Fagne) met beboste valleien, de Kalkstreek (la Calestienne) met rotsachtige heuvels tot de Ardennen (l'Ardenne) met indrukwekkende bosgebieden . De gemeente Couvin bestaat voor meer dan de helft uit bos, een prachtig gebied dus om te ontdekken.

Het stadje Couvin
Het stadje Couvin ligt prachtig aan de voet van een steile rotsformatie en aan de oevers van het riviertje L'Eau Noire. Hier ontdek je naast de winkeltjes van de moderne stad ook het Oude Couvin, dat ooit door wallen werd omringd – de oude hallen en de woningen uit de 18de en de 19de eeuw zijn beslist de moeite waard.

De Goede Steden
Couvin behoorde vroeger tot de Goede Steden, een groep van de voornaamste plaatsen in het Prinsbisdom Luik. Om het statuut van Goede Stad te krijgen moest een stad omwald zijn. Als dat niet zo was kreeg de stad het recht om een omwalling te bouwen. Rondom Couvin vind je nog veel meer leuke plaatsjes. Er liggen hier wel twaalf dorpjes, stuk voor stuk schilderachtige plekjes waar je echt even een kijkje moet nemen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Couvin, Namen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Rue de la Marcelle
5660 Couvin

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125798 | Toegevoegd op 11-7-2013 | Laatst gewijzigd op 30-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding