Bewonder de scheepsliften rondom Ghislage

Fietsroute 125719

Aangeboden door:

1657 11

Omschrijving

Met deze route ontdek je een combinatie van de belangrijkste troeven van Henegouwen: water en erfgoed. Je fietst namelijk langs het indrukwekkende Canal du Centre met zijn hydraulische liften die door UNESCO erkend zijn als Werelderfgoed.

Eeuwenoude hydraulische scheepsliften
Ghislage vormt het startpunt van deze route en vanuit hier fiets je langs de loop van het Centrumkanaal. De liften in dit kanaal werden gebouwd om een hoogteverschil te overbruggen van 17 meter. De vier hydraulische scheepsliften van het Historisch Centrumkanaal zijn industriële monumenten en ze bieden een opmerkelijk goed behouden en volledig voorbeeld van een industrieel landschap van het einde van de 19de eeuw. Van de acht destijds gebouwde hydraulische waterwerken zijn de vier liften van het Historisch Centrumkanaal de enige ter wereld die nog steeds functioneren. Het oudste bouwwerk (1888) is de machine van Ingenieur Clark, die beter bekend staat als hydraulische scheepslift nr. 1.

De kabellift van Strépy-Thieu
Deze route brengt je ook naar de Kabellift van Strépy-Thieu, een reusachtige scheepslift van 150 meter hoog. Deze kolos van beton verplaatst de boten krachtig maar rustig en dat is heel bijzonder om te zien. Het is de hoogste scheepslift ter wereld en daarom een uithangbord van de know-how van de Belgische bouwkunde van de 20ste en 21ste eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue Oscar Sturbois, 7021, Bergen, Henegouwen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bergen
Rue Oscar Sturbois
7021 Bergen
Plan route naar startpunt

Rue du Dépôt
7021 Bergen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125719 | Toegevoegd op 10-7-2013 | Laatst gewijzigd op 30-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding