Fietsen door Papignies, Ellezelles en Ghoy

Fietsroute 125714

Aangeboden door:

1685 6

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het Parc naturel du Pays des Collines, een heuvelachtig en mysterieus gebied dat rijk is aan legendes en folkloristische tradities. Het idyllische landschap wordt gekenmerkt door knotwilgen, kleine bosjes, molens en kronkelende paadjes. De heuveltoppen zijn grotendeels bebost met daartussen beekvalleien die bestaan uit akkerland en weiden. Deze akkers worden omzoomd met heggen en knotwilgen – een typisch bocagelandschap dat kenmerkend is voor deze streek.

Ontdek de Denderstreek
Papignies vormt het start- en eindpunt van deze route. Vanuit hier fiets je onder langs boerderijen en kapelletjes die verspreid op de heuvels liggen tussen dorpen en kleine gehuchten. Je sluit je route af met de ontdekking van een stukje van één van die waterrijke gebieden waar Henegouwen bekend om staat: de Denderstreek. In Lessen steek je de Dender over, in het Frans Dendre genoemd. Hier kom je ’s zomers veel bootjes tegen, die je kunt bewonderen tijdens het fietsen.

Eeuwenoude monumenten
In Lessen is het de moeite waard om even een kijkje te nemen in het Hôpital Notre-Dame à la Rose, een instelling die in 1242 door de Franse prinses Alix de Rosoit is gesticht als opvang voor armen en zieken. Tegenwoordig fungeren de kloostergebouwen uit de 16de tot 18de eeuw als museum.

Debattenland
De regio rond Ellezelles was vanaf de dertiende eeuw een voortdurend twistpunt tussen Vlaanderen en Henegouwen. Daarom werd de streek vaak aangeduid als het debattenland (terre des débats). Vloesberg stond aanvankelijk sterk onder invloed van Doornik en er werd net als in Doornik Picardisch gesproken. Bij de vastlegging van de taalgrens in 1962 was in de gemeente Vloesberg enkel het gehucht D'Hoppe (La Houppe) Nederlandstalig.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue Pierre Fontaine, 7860, Lessen, Henegouwen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Lessen
Rue Pierre Fontaine
7860 Lessen
Plan route naar startpunt

Rue de la Cité
7860 Lessen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125714 | Toegevoegd op 10-7-2013 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding