Fietsen langs de Schelde bij Doornik

Fietsroute 125712

Aangeboden door:

2546 13

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het gebied ten noorden van Doornik waar de rivier de Schelde nog in de kinderschoenen staat. De Schelde ontspringt in de gemeente Guoy in het noorden van Frankrijk en vanuit hier stroomt de rivier door Henegouwen en Vlaanderen naar de Noordzee.

Bloei in Doornik
Het startpunt van deze route ligt in Pottes. Vanuit hier zet je koers in de richting van Doornik door het rustige en groene landschap in deze omgeving. Doornik– de tweede oudste stad van het land – is al millennia oud en heeft een aanzienlijk deel van zijn welvaart te danken aan de Schelde. Vooral in de 16e eeuw kende de economie van Doornik een ongeëvenaarde bloei dankzij de handel in stenen uit Doornik, beeldhouwwerken uit Doornikse ateliers, lakens en tapijten die werden geweven in Doornik en later dankzij de handel in porselein. De handel werd hoofdzakelijk gedreven via de Schelde. De welvaart van Doornik wekte afgunst op en de stad heeft dan ook veel vijandige aanvallen ondergaan.

De rechteroever van de Schelde
Deze route neemt je mee langs de rustige rechteroever van de Schelde, waar een fietspaadje je vlak langs het water brengt. Een heerlijke route vol rust waarbij je genoeg tijd hebt om de bewogen geschiedenis van de Schelde te overpeinzen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

7760, Celles, Henegouwen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats

Gemeenteplein
8587 Spiere-Helkijn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Freddy

geplaatst op:

Mooie route met prachtige panorama's en Schelde landschappen met Vlaamse bomenrijen. Wel zijn de Henegouwse knooppunten nog niet verbonden met de Vlaamse, zodat je hier en daar op je honger blijft als je een bepaald knooppunt wil vinden. Misschien een hint voor Routiq: kunnen de Waalse en de Vlaamse knooppunt nummers op de kaart niet op een verschillende manier worden weergegeven?In de realiteit zijn de bordjes ook verschillend.

Lieve

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125712 | Toegevoegd op 10-7-2013 | Laatst gewijzigd op 29-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding