Door de bossen rondom Blaton en Stambruges

Fietsroute 125711

Aangeboden door:

1463 5

Omschrijving

Rondom Blaton kun je genieten van een groene omgeving vol heuvels, bossen, natuurparken en tuinen. Verder vind je er ook rivieren die zich een weg door het landschap banen en meren. Een mooie gevarieerd gebied kortom voor een fietstocht vlak bij de grens met Frankrijk. Maak ook zeker wat tijd vrij om kennis te maken met de typische streekproducten uit deze regio. De inwoners van Henegouwen zijn namelijk echte levensgenieters die wel van een hapje en een drankje houden.

Het bos van Stambruges
De route neemt je onder andere mee door het bos van Stambruges. Het is niet moeilijk om betoverd te raken door deze mooie groene plek. Je vindt hier beuken, eiken, naaldbommen en dennen, maar ook droge en veenachtige heidevelden, turfputten en een jong berkenbos. Midden in het bos ligt de Mer de Sable. Ooit was dit een grote vijver, maar nu is het helemaal verzand tot een ware ‘zandzee’.

Fietsen langs het kanaal
Een ander bijzonder plekje langs de route is Blaton, waar twee kanalen elkaar kruisen. Het Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes verbindt Nimy met Péronnes aan de Schelde. Het vormt samen met het Centrumkanaal en het Kanaal Charleroi-Brussel de verbinding tussen het Schelde- en het Maasbekken. Het kanaal is de opvolger van het oude Kanaal Pommeroeul-Antoing.

Het Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes
Het Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes loopt vrijwel over zijn gehele lengte op hetzelfde niveau. Pas vlak voor de monding in de Schelde wordt het hoogteverschil van 18,10 m overwonnen door 2 sluizen. Ter hoogte van Blaton, net voor de aftakking van het Kanaal Blaton-Aat, werd een keersluis gebouwd die in geval van een dijkbreuk het kanaal kan afsluiten zodat het kanaal niet volledig leegloopt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rue de Condé, 7320, Bernissart, Henegouwen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bernissart
Rue de Condé
7320 Bernissart
Plan route naar startpunt

Place Emille Royer
7321 Bernissart

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125711 | Toegevoegd op 10-7-2013 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding