ERZGEBIRGE FIETSROUTE

Fietsroute 1256689

Aangeboden door: Saksen

96 2

Omschrijving

Saksisch middelgebergte vol UNESCO werelderfgoed
Doorkruis het Erzgebirge op de ‘Sächische Mittelgebirge’ fietsroute van oost naar west. Startpunt is Schöna aan de Elbe bij het Elbsandsteingebirge (Nationaal Park Sächsische Schweiz). Eindpunt is Wildenthal (vlakbij Johanngeorgenstadt). De route van bijna 250 kilometer biedt de fietser overweldigende natuur en geweldige vergezichten. Een ideale omgeving voor een compleet gevoel van onthaasting.
In het natuurrijke Erzgebirge werden van oudsher grondstoffen gevonden, waaronder zilver. In de 19e eeuw raakten veel mijnen uitgeput en ging de bevolking op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Velen gingen over op houtbewerking en het Erzgebirge ontwikkelde zich tot leverancier van houten meubels, speelgoed en kerstartikelen. De regio geniet faam als ‘het Duitse kerstland’.
In deze omgeving komt de fietser ook bezienswaardigheden tegen over de bloeiperiode van de (zilver)mijnbouw. Ruim 400 objecten die met de mijnbouwcultuur te maken hebben zijn in 2019 op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. De locaties omvatten voormalige mijnen, werktuigen, transportsystemen en historische stadjes. De route komt door Annaberg-Buchholz en Marienberg, plaatsen die floreerden op de mijnbouw. Eén van de UNESCO-objecten is het muntmeester-gebouw in Annaberg. Het huisvest nu hotel Wilder Mann; overnachten kan hier in werelderfgoed.
Het Erzgebirge is een middelgebergte met over het algemeen een vrij geleidelijk hoogteverval. De meeste hoogteverschillen in deze fietsroute liggen rond de 400 meter. Geschikt voor ervaren fietsers. De route is eventueel te verlengen richting het Vogtland, aangeduid als ‘Radfernweg I-6’.
Routelengte: 244 km
Reisinformatie: www.erzgebirge-tourismus.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N50.8955, E14.2232
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Caspar-David-Friedrich-Weg 7

Hirschgrund
01814 Reinhardtsdorf-Schöna

Schmilka-Hirschmühle, Gleis 1

Schmilka 24
01814 Bad Schandau

Elberadweg 2
01814 Reinhardtsdorf-Schöna

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1256689 | Toegevoegd op 21-10-2019 | Laatst gewijzigd op 21-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding