Weelderige bossen rondom Heverlee

Fietsroute 125657

Aangeboden door:

2095 20

Omschrijving

Maak een tochtje door het mooie afwisselende landschap net onder Leuven en geniet van de rust en ruimte die je hier vindt. Naast mooie natuurgebieden vind je hier tal van bezienswaardigheden zoals eeuwenoude kastelen en kerken. Er valt kortom genoeg te zien op deze route.

Eeuwenoude bouwwerken
Tijdens deze fietstocht kun je onder andere de kerk van Biez bewonderen. Deze kerk is prachtig gelegen op een rotsheuvel dichtbij de plek waar de riviertjes de Train en de Hèze samenkomen. In Graven kun je kijkje nemen bij het kasteel van Piétrebais, een bouwwerk met onderdelen die stammen uit de tiende eeuw. Ook de natuur in dit gebied is absoluut de moeite waard. Het Meerdaalwoud vormt samen met het Heverleebos en het Egenhovenbos het grootste gemengde loofbos van Vlaanderen en je vindt er ook nog eens de oudste reeënpopulatie van Vlaanderen. Vooral rond de schemering heb je een grote kans dat je een glimp op kunt vangen van deze sierlijke beestjes.

Gevarieerde landschappen
Naast de weelderige bossen vind je in dit natuurgebied droge heidevelden, dennenbossen en allerlei andere planten. Nergens anders in Vlaanderen vind je zoveel oude eiken met een flinke omtrek. Een heerlijke streek voor een fietstochtje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

90
90 (Vlaams-Brabant, 3360, Bierbeek, Vlaams-Brabant, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

90
Jouw startpunt
Knooppunt 90
Vlaams-Brabant
3360 Bierbeek
Plan route naar startpunt

Verbindingsstraat
3053 Oud-Heverlee

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Te weinig bos"

 geplaatst op:

Hoewel de omgeving zeer bosrijk is laten we dat vooral aan ons voorbijgaan. Er liggen nochtans berijdbare paden genoeg. Grote delen van het traject gaat trouwens over slecht, tot zeer slechte wegen. Uit deze regio valt zeker meer te halen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125657 | Toegevoegd op 10-7-2013 | Laatst gewijzigd op 8-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding