Horebeke, Brakel en Schorisse

Fietsroute 125571

Aangeboden door:

1492 19

Omschrijving

Deze streek in het hart van de Vlaamse Ardennen staat bekend om zijn panoramische vergezichten, uitgestrekte weilanden én de mooie dorpjes. Sint-Kornelis- Horebeke, startpunt van je route, en Sint-Maria-Horebeke, waar je al snel daarna doorheen fietst, behoren tot de mooiste dorpjes van Vlaanderen. Verderop rijd je door de Zwalmstreek, ook al zo’n gebied om over naar huis te schrijven. Van heuvel tot vallei, tussen velden en bossen, klaterende beekjes of oude Scheldearmen vind je een boeiend verleden terug in de water- en windmolens, oude hoeves, beeldenpracht en pittoreske kerkjes. De kleine dorpjes met hun gezellige authentieke plekjes en pleintjes zijn om verliefd op te worden en je geniet er van unieke streekproducten in knusse restaurantjes. Het verderop gelegen Brakel is een bezienswaardigheid op zich. Het dorp ontleende haar naam aan die van Nederbrakel en Opbrakel, nu deel van de gemeente, die op hun beurt zijn vernoemd naar de Karolingische villa Braglo, die al in 866 werd vermeld. De villa moet op de plek van de huidige dorpskern van Opbrakel hebben gelegen. Dit bijzondere plekje is niet meer te zien, maar de monumentale gebouwen, beschermde kerken, molens en hoeven zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Stap even af en geniet meteen van één van de gerenommeerde streekspecialiteiten met bizarre namen als geutelingen en mattetaarten. En dat is nog niet alles. Tussen Brakel en Schorisse fiets je door het Burreken, één van de meest schilderachtige plekjes van de Vlaamse Ardennen. Het natuurdomein herbergt een bijzondere fauna en flora. De vuursalamander – hét symbool van de Vlaamse Ardennen - zet hier zijn larven af in de bronbeekjes. Ook de zeldzame bronlibel is hier nog te zien. Misschien word je nog wel verleid om heel even af te stappen, het is de moeite waard!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Sint-Kornelisplein, 9667, Horebeke, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Horebeke
Sint-Kornelisplein
9667 Horebeke
Plan route naar startpunt

Zottegemstraat
9680 Maarkedal

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125571 | Toegevoegd op 9-7-2013 | Laatst gewijzigd op 30-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding