Spree Fietsroute

Fietsroute 1251142

Aangeboden door: Saksen

139

Omschrijving

Afwisselende landschappen langs de oevers
Natuurliefhebbers opgelet! Maar weinig trajecten kennen zoveel afwisseling als de 120 kilometer van de Spree fietsroute in Saksen. De route loopt parallel aan de rivier Spree, die ook stroomt door de Duitse hoofdstad Berlijn. De rivier ontspringt uit drie bronnen bij de berg Kottmar in de Oberlausitz (Saksen).
Via een natuurrijke tocht door het bergland gaat het richting Bautzen. Wat deze historische stad zo bijzonder maakt, is de ligging op een granieten plateau boven de rivier de Spree. Het wordt als snel duidelijk waarom Bautzen vaak het ‘Saksisch Nürnberg’ wordt genoemd. De middeleeuwse skyline van de stad wordt geaccentueerd door maar liefst 23 torens, waarvan één opvallend scheef staat. Iets voorbij Bautzen ligt het Sarierpark. Hier staan ruim 100 replica’s op ware grootte van prehistorische dieren in het bos.
De route vervolgt door landschappen waarin bossen, meren en heidevelden. In dit rustige gebied komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Na Beeskow, met zijn historische stadskern, gaat het richting de domstad Fürstenwalde. Wie hierna nog kracht in de benen heeft, kan inzetten op een sprint naar Berlijn. Deze aansprekende route, vol afwisseling, is geschikt voor veel fietsliefhebbers.
Routelengte in Saksen: 120 km (totale route 410 km)
Routemarkering: 100% logobordjes ‘Spreeradweg’
Reisinformatie: www.radwandern-oberlausitz.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Walddorfer Weg, 02739, Kottmar, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Kottmar
Walddorfer Weg
02739 Kottmar
Plan route naar startpunt

Jahnstraße
02739 Kottmar

Eibau, Gleis 1

Bahnhofstraße
02739 Kottmar

Bahnhofstraße
02739 Kottmar

Dreieckerstein

Neuwalder Straße
02794 Leutersdorf

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1251142 | Toegevoegd op 9-10-2019 | Laatst gewijzigd op 9-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding