Den Hoorn, Den Burg en De Cocksdorp

Fietsroute 125001

Aangeboden door:

9691 213

Omschrijving

Het duingebied van Texel is een prachtig natuurgebied met duinen, bossen, heidevelden, kwelders en een uitgestrekte strandvlakte. De weidsheid van zee en strand, de prachtige bossen en het grote duinlandschap maken het Nationaal Park Duinen van Texel tot een prachtig gebied om te bezoeken. Het natuurgebied is 43 vierkante kilometer groot en vormt een zee van duinen zo ver je kunt kijken over de hele westkant van Texel. Texel is door de rust een ruimte een paradijs voor vele diersoorten: de gewone zeehond en de grijze zeehond hebben het prima naar hun zin langs de kustlijn, in de duinen huppelen de konijnen hazen waar hermelijnen jacht op maken en als je geluk hebt, zie je in de zee een witsnuitdolfijn zwemmen. Het zal je niet verbazen dat Texel ook vele verschillende vogelsoorten aantrekt: de rotgans, toendrarietgans, lepelaar, bergeend, smient, kievit en bonte strandloper zijn slechts enkele van de gevederde dieren die hun heil op het eiland komen zoeken. Richting Oosterend kom je door het glooiende, oude Texelse land, met haar tuinwallen en schapenboeten. Aan de oostkant van de route fiets je over de dijk langs de Waddenzee, uitkijkend over het water en begeleid door het trage geklots van de golven. Eén van de prachtige deelgebieden van Nationaal Park Duinen van Texel die je gaat verkennen is De Slufter. Deze brede duinvallei staat in open verbinding met de Noordzee. Het zeewater loopt door kreken de Slufter in wanneer het vloed wordt. Door het zoute zeewater is het logisch dat hier veel zoutminnende planten groeien. Lamsoor kleurt de vlakte in juni paars en in oktober bloeit het zeekraal diep rood. Verder naar het noordwesten is een zoete, natte vallei ontstaan waar orchideeën in overvloed groeien. Parkeer je auto gratis bij zorgboerderij Novalishoeve. Struin er voor of na je fietstocht door de groenten- en kruidentuin en geniet van de kinderen die zich in de boerenspeeltuin uitleven. Op het gezellige terras kan je een lekker kopje koffie of thee drinken en als je honger hebt, is de Novalishoeve een uitstekende plek om gezellig te lunchen. Soms kan je er ook genieten van een kunstevenement of een rondleiding krijgen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Novalishoeve (Hoornderweg, 1797RA, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Novalishoeve
Hoornderweg
1797RA Texel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Stolpweg
1797AV Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants087.png

Novalishoeve

Restaurant

Proef het seizoen op Novalishoeve. Op een bijzondere én leuke ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Super mooie trip. Texel op zijn best"

 geplaatst op:

Stopje in cocksdorp voor koffie. En genieten van de Waddenzee.

Denise , Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 125001 | Toegevoegd op 5-7-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding