Oudeschild, De Koog en Oost

Fietsroute 124998

Aangeboden door:

7714 145

Omschrijving

Het toeristische Waddeneiland Texel is erg veelzijdig. Of je nu lekker wilt uitwaaien op het strand of wilt genieten van een grote diversiteit aan natuur; op Texel vind je het allemaal. Een groot deel van Texel bestaat uit natuurgebied met bijzondere planten en dieren en onder andere Nationaal Park Duinen van Texel laat je een bijzonder stukje natuur zien, dat uniek is in Nederland en zelfs voor Europa. In totaal is het gebied, dat in 2002 tot Nationaal Park werd aangewezen, ongeveer 43 vierkante kilometer groot en beslaat de duingebieden op de hele westkant van het eiland. Ook de stranden in het zuiden en in het noordelijke puntje van het eiland horen bij Nationaal Park Duinen van Texel. Eén van de prachtige deelgebieden die je gaat verkennen is De Slufter. Deze brede duinvallei staat in open verbinding met de Noordzee. Het zeewater loopt door kreken de Slufter in wanneer het vloed wordt. Door het zoute zeewater is het logisch dat hier veel zoutminnende planten groeien. Lamsoor kleurt de vlakte in juni paars en in oktober bloeit het zeekraal diep rood. Verder naar het noordwesten is een zoete, natte vallei ontstaan waar orchideeën in overvloed groeien. Vogels broeden en jagen graag op Texel; veel geziene gasten zijn de eidereend, de lepelaar en steltlopers. Maar Texel heeft meerdere bijzondere bewoners; de gewone en de grijze zeehond worden regelmatig gespot en tussen de duinen huppelen konijnen en hazen, waarop de hermelijn jacht maakt. Vanaf de stranden spot de gelukkige rustzoeker witsnuitdolfijnen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

54
54 (Laagwaalderweg, 1792CE, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

54
Jouw startpunt
Knooppunt 54
Laagwaalderweg
1792CE Texel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Haven
1792CV Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"De route op de kaart klopt, maar de gesproken route helemaal niet. Uitgezet uiteindelijk."

 geplaatst op:

Aanpassen stemondersteuning met route op de kaart.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 124998 | Toegevoegd op 5-7-2013 | Laatst gewijzigd op 29-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding