De Rijkdom van Het Gooi

Fietsroute 124907

Aangeboden door:

12051 284

Omschrijving

Een hoge zandrug met een loof-, naald- en gemengde bossen. Prehistorische grafheuvels op een uitgestrekte heide. Graslanden met zanderijsloten. Groene landgoederen. De hoge Tafelberg en veel weilanden. ’t Gooi heeft een grote variatie aan landschapstypes: de plassen langs de randen van het gebied worden gevuld met kwelwater wat vanaf de hoge zandrug naar beneden stroomt. Door de afwisseling van de bossen en de heide ontstaat er prachtig coulisselandschap. En natuurlijk zijn de villawijken bekend bij elke Nederlander. Met de fietstocht kom je langs pittoreske dorpen, strategisch gebouwde steden en door gemeentes die zich maar blijven ontwikkelen. Onder andere Laren breidt zich in rap tempo uit. Het plaatsje is vernoemd naar een ‘laar’; een open plek in het bos en dat is een plek die tot de verbeelding spreekt. Het is dan ook niet vreemd dat Laren is een van de oudst bewoonde plekken in het Gooi is. De allereerste mensen woonden hier al rond 2500 voor Christus en in 1085 stichtte de bisschop van Utrecht het Sint Janskerkhof. Hoewel het aanvankelijk een boerendorp was, is Laren uitgegroeid tot een forensendorp, waar veel mensen die in Utrecht wonen hun heil zoeken. Wanneer je weer bij het startpunt van de route terugkomt, waar je gratis je auto hebt geparkeerd, kan je voor een gezellig diner terecht bij Bed&Breakfast-Partycentrum De Drie Dorpen. Wanneer je gebruik wilt maken van ons fietsarrangement en ook route 124906 wil verkennen, kan je in de gastvrije Bed & Breakfast een kamer boeken. Deze is knus ingericht en je kunt hier fijn uitrusten en genieten van een heerlijk ontspannen fietsweekendje weg. In het restaurant van De Drie Dorpen ben je ook van harte welkom om een hapje te eten na je fietstocht. De keukenbrigade staat klaar om de heerlijkste gerechten voor je op tafel te toveren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel & Partycentrum “De Drie Dorpen” (Cannenburgerweg, 1244 RG, Wijdemeren, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel & Partycentrum “De Drie Dorpen”
Cannenburgerweg
1244 RG Wijdemeren
Plan route naar startpunt

VVV 's Graveland in bezoekerscentrum Gooi en Vechtsteek

Cannenburgerweg
1244RG Wijdemeren
035 656 30 80

Parkeerplaats

Noordereinde
1244RG Wijdemeren

Componisten

Palestrinalaan 16
1217CE Hilversum
035 - 656 80 70
Stuur een mail

bussum zuid

Bussumer Grindweg
1406 TK Bussum

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels094.png

Hotel & Partycentrum “De Drie Dorpen”

Hotel

Hotel & Partycentrum “De Drie Dorpen” in Ankeveen ligt aan de ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie tocht."

  op:

"Toproute van alles wat, beetje jammer niet via Weesp"

 geplaatst op:  

Je hoeft niet speciaal bij het beginpunt te starten. Pikt route prima op via jou parkeerplaats

Jurgen

op:

"Zeer mooie afwisselde route"

 geplaatst op:

Je fiets langs het water door de bossen over de heide en onderweg kom je geweldige gebouwen kastelen en het zeer mooie Bussen met al zijn vestingmuren tegen Alleen de route is 10 kilometer langer dan gemeld staat

"Afwisseling alom"

 geplaatst op:

Prachtig afwisselende fietsroute! Fietspad Ankeveense plassen is momenteel afgesloten voor fietsers i.v.m. de coronacrisis. Alternatief: van 38 via 2 naar 1. Voor tijden voetveer Nederhorst den Berg, kijk van te voren op veerponten.nl, anders moet je 5 km de ene of 7 km de andere kant op fietsen naar een brug.

"Mooi,maar gevaarlijk"

 geplaatst op:  

Heerlijk gefietst met mooie paden en natuur,doch het laatste stuk vanaf Ankeveen levensgevaarlijk smal pad.

"Geweldige route."

 geplaatst op:

Van Soest eerst naar punt 51, toen onderlangs, via 37 en 34 de verkorte versie gereden. We moesten natuurlijk ook weer terug naar Soest.

"Jammer"

 geplaatst op:

Jammer dat in de route niet staat aangegeven dat je met een fiets-voetveer moet oversteken. Deze ging tot 13:30 uur en wij kwamen kwartier later aan. Je moest tot 16:30 wachten. Alternatief moest je zelf maar uitzoeken. Verder een prachtige route

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 124907 | Toegevoegd op 4-7-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding