Dichte Drentse bossen

Fietsroute 124902

Aangeboden door:

15871 203

Omschrijving

Grolloo, Schoonloo en Hooghalen zijn prachtige bosrijke gebieden in Drenthe. Recreatie en natuur gaan hier hand in hand en de bossen worden daarnaast gebruikt voor de houtoogst. Soms wijken de bomen ineens uiteen en stuit je onverwacht op een open veld of een myserieus meer. Hoe dieper je tot het hart van de bomenzee doordringt, hoe stiller het wordt. Zoek je weg tusen de sparren en lariksen van boswachterij Hooghalen, dat vooral bekend is door het voormalige kamp Westerbork, dat diep in het bos ligt. De parel van dit gebied is een oud stuifzandgebied dat het Heuvingerzand heet. Eeuwenoude eiken en grove dennen omsluiten het zand, waardoor het moeilijk weg kan. Bewoners van de bossen van Grolloo, Schoonloo en Hooghalen zijn dassen, die hun voedsel zoeken in natte beekdalen, maar hun burchten op droge plekken bouwen. Dassen komen veel voor in Drenthe, maar hou ook je ogen open voor meer bijzondere dieren. In de bossen van Schoonloo houdt een koppeltje ruigpootuilen zich verscholen. Wat dit paar extra bijzonder maakt is dat zij er ook broeden. Nestelen doen zij graag in holle bomen. Ruim 800 baardvleermuizen zijn de nieuwe bewoners van kamp Westerbork. Deze grootste vleermuizenkolonie van Nederland houdt een winterslaap in de voormalige aardappelkelder van het kamp. En op het Hingsteveen kan je het veenhooibeestje zien fladderen. Dit vlindertje is maar drie weken per jaar te zien en dit hoogveengebied is één van de laatste plekken in Nederland waar het diertje te bewonderen is. In de winter zie je het diertje natuurlijk niet. Dan is het veen het domein van de klapekster. De fietstocht begint en eindigt bij Keramiektuinen Galerie Harwi. De familie Stavast heeft de tuinen zelf ontworpen en aangelegd. Je kunt er voor de start of aan het einde van je fietstocht genieten van een heerlijke kop koffie of geurige thee en de prachtige beelden en tuinen bekijken. Vijverpartijen met bruggetjes en planten zoals buddleja, rododendrons en hosta’s worden afgewisseld met bronzen, marmeren, natuurstenen of glazen beelden op statige sokkels. En je kunt er veel keramieke objecten bewonderen, die in het eigen atelier worden ontworpen door twee professionele pottenbakkers. Je kunt gezellig op het terras zitten of plaatsnemen op één van de vele bankjes in de tuinen, maar je bent ook van harte welkom in de galerie, waar je wat lekkers kunt bestellen. Wat broodjes of appelgebak zullen je goed smaken bij de koffie of de thee.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Keramiektuinen Galerie Harwi (Kanaalstraat, 7858 TE, Eeserveen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Keramiektuinen Galerie Harwi
Kanaalstraat
7858 TE Eeserveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Rolderstraat
7849PD Coevorden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Keramiektuinen Galerie Harwi

Keramiektuinen Galerie Harwi

Restaurant

Keramiektuinen Galerie Harwi ligt in het landelijke gebied bij...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Tjomme, Noord-Holland

op:

"Benummering"

 geplaatst op:

Nummers kloppen niet.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 124902 | Toegevoegd op 4-7-2013 | Laatst gewijzigd op 14-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding