MUZIKANTEN FIETSROUTE

Fietsroute 1246599

Aangeboden door: Saksen

82 1

Omschrijving

Oorstrelende toonzetting
De ‘muzikanten fietsroute’ is een oor- en oogstrelende belevenis door de natuurrijke heuvels van het Vogtland. Dit is de meest zuidwestelijke provincie van Saksen, grenzend aan Tsjechië. Het Vogtland is beroemd om zijn muzikale tradities en het maken van muziekinstrumenten. Passend bij dit thema is de muzikanten cirkel-fietsroute uitgezet. Start- en eindpunt is Adorf.
De Bandoneon (hét muziekinstrument van ‘de huwelijkstraan’ van Prinses Maxima) is een Saksische uitvinding. Al 300 jaar is de omgeving van Markneukirchen het centrum van de bouwers van muziekinstrumenten. Diverse makers, van gitaren, harmonica’s, violen, bandoneons tot saxofoons, tonen bezoekers hun vakmanschap. Het museum in Markneukirchen heeft een enorme collectie muziekinstrumenten uit de gehele wereld.
In Klingenthal worden accordeons en mondharmonica’s vervaardigd. In het lieflijke dorp Erlbach zijn meer dan 30 familiebedrijven gevestigd, die zich bezighouden met het maken van tokkel-, strijk- en blaasinstrumenten. Maar het zijn niet alleen muzikale noten op deze fietsroute. Het Vogtland is ook bekend om haar thermen en kuuroorden. De route passeert de ‘Sächsische Staatsbader’ in de kuurplaatsen Bad Brambach en Bad Elster. Hiervan is het koninklijke Albertbad de grootste.
De route voert over onverharde paden in bossen en velden. Geschikt voor ervaren fietsers.
Routelengte: 115 km
Routemarkering: logobordjes ‘Musikantenradweg’
Reisinformatie: www.vogtland-tourismus.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Badstraße, 08645, Bad Elster, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bad Elster
Badstraße
08645 Bad Elster
Plan route naar startpunt

Wanderinformation Bad Elster

Badstraße
08645 Bad Elster

Prof.-Paul-Köhler-Straße
08645 Bad Elster

Sachsenhof

Theaterplatz
08645 Bad Elster

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1246599 | Toegevoegd op 27-9-2019 | Laatst gewijzigd op 27-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding