SAKSISCHE STEDENTOER

Fietsroute 1246596

Aangeboden door: Saksen

115 1

Omschrijving


Van Oost naar West langs wereldplekken
Van Oost naar West dwars door Saksen. Dat is de stedenroute van maar liefst 343 km. Het koppelt enkele lange afstandsroutes aan elkaar en vormt door Saksen de zogenaamde ‘Duitslandroute nummer 4’.
Startpunt is de nog altijd gedeelde stad Görlitz. Na WOII werd de Neisse-rivier de nieuwe grens met Polen. De rivier stroomt door Görlitz, waardoor de stad in een Duits en Pools deel uiteen viel. Het behoort tot de best bewaard gebleven plaatsen van Duitsland met 3.500 monumentale gebouwen. Görlitz is geregeld het decor voor filmproducties.
De route passeert Löbau. De ‘Villa Schminke’ in dit stadje wordt gerekend tot de mooiste voorbeelden van Bauhaus-architectuur. Richting Bautzen voert de route langs het ‘Saurierpark’. Hier komt de bezoeker oog in oog te staan met vele replica’s van prehistorische dieren op ware grootte. De middeleeuwse skyline van Bautzen wordt gedomineerd door 23 torens, waaronder één zeer scheve. Deze stad is beroemd om haar mosterd.
Via Dresden, het Florence aan de Elbe, gaat de route verder richting de wijn- en porseleinstad Meissen (in de Albrechtsburcht ligt het graf van Anna van Saksen), de zilverstad Freiberg en Chemnitz met vele bezienswaardigheden rond een rijk industrieel verleden. Eindpunt is Crimmitschau.
Routelengte: 343 km
Reisinformatie: www.radwandern-oberlausitz.de www.dresden-elbland.de www.erzgebirge-tourismus.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Altstadtbrücke, 02826, Görlitz, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Görlitz
Altstadtbrücke
02826 Görlitz
Plan route naar startpunt

Hotherstraße 17
02826 Görlitz

Görlitz Tourismus

Brüderstraße 1
02826 Görlitz
+49 3581 47570

Görlitz, Gleis 5

Berliner Straße 37
02826 Görlitz

Zittauer Straße
02827 Görlitz

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1246596 | Toegevoegd op 27-9-2019 | Laatst gewijzigd op 27-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding