ODER-NEISSE FIETSROUTE

Fietsroute 1245817

Aangeboden door: Saksen

237

Omschrijving

Rijke geschiedenis langs grensrivier
Deze egale fietsroute, met weinig hoogteverschillen, loopt parallel aan de rivieren Oder en Neisse, langs de grens met Polen. De rit begint in Hartau, vlakbij het drielandenpunt van Duitsland-Polen-Tsjechië. De eerste stad op de route is de oude handels- en weversstad Zittau. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Zittau is het enorme Bijbelse wandkleed uit 1472.

Aan het einde van WOII stelden de Geallieerden nieuwe landsgrenzen vast. Zo werd de grens met Polen getrokken langs de Oder en de Neisse. Hierdoor viel Görlitz, met stadsdelen op beide rivieroevers, uiteen. Görlitz behoort met 3.500 monumentale gebouwen tot de mooiste plaatsen van Saksen. De oude straten zijn als een tijdreis. Ze zijn geregeld het decor voor internationale filmproducties en de stad dankt er de bijnaam ‘Görliwood’ aan. In het centrum is een stadswandeling te maken langs alle beroemde filmlocaties.
Eindpunt is Saksen is Bad Muskau. Hier bevindt zich het romantische Fürst-Pückler-Park, waarvan de tuinen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. De Oder-Neisse fietsroute begint bij haar bron in Nova Vef (Tsjechië) en eindigt in de Oostzee. In Saksen bestaat de route grotendeels uit geasfalteerde paden, die autovrij zijn.
Routelengte in Saksen: 120 km (totaal 540 km)
Routemarkering: 100% logobordjes ‘Oder-Neisse-Radweg’
Reisinformatie: www.radwandern-oberlausitz.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N51.0094, E14.6488
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jahnstraße
02739 Kottmar

Bahnhofstraße
02739 Kottmar

Eibau, Gleis 1

Bahnhofstraße
02739 Kottmar

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1245817 | Toegevoegd op 25-9-2019 | Laatst gewijzigd op 25-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding